Írsky pár má po štyroch spontánnych potratoch krásne štvoričky

1,964
Kultúra života

Írsky pár, ktorý sa takmer vzdal svojho sna o založení rodiny (prežil si totiž štyri spontánne potraty), bude tieto Vianoce sláviť radostne spolu so svojimi novými štvorčatami, ktoré sa narodili v máji.

Grace a James Slatteryovci sa nepriaznivým vyhliadkam vzopreli a deti počali prirodzeným spôsobom.

Tieto deti sú našimi vianočnými zázrakmi. Sme požehnaní,“ povedala Grace. „Hovoríme im naša fantastická štvorka.“

Tohtoročné požehnanie je obzvlášť dojimavé preto, lebo tento pár z Limericku si predtým než čakal štvorčatá, veľa vytrpel kvôli štyrom spontánnym potratom. Slatteryovci sa však nerozhodli pre liečbu neplodnosti pomocou IVF, pretože smútok sprevádzajúci potrat ich štyroch starších detí im dodal pocit, že ďalšiu stratu by už nezniesli.

Potom sa však stal zázrak.

Práve, keď sme si mysleli, že by sme viac nezniesli a keď sme už boli pripravení vzdať sa, vtedy sme dostali tie najlepšie správy,“ povedala Grace.

Keď sme šli na prvé vyšetrenie bábätka, mysleli sme si, že sme stratili ďalšie dieťa,“ povedala pre Daily Mail. Dostali sme však úžasnú správu, že som určite tehotná, všetko je dobré a že budeme mať dokonca štvorčatá.“

Webová stránka multiples.about.com uvádza, že štatistická pravdepodobnosť prirodzene počatých štvorčiat pripadá na 1 z 571 787 tehotenstiev. Stránka krem iného odhaduje, že asi 90% tehotenstiev čakajúcich štvorčatá je výsledkom liečby neplodnosti.

Keďže páru pri každej kontrole odporúčali, aby si až do 26. týždňa nerobili nádeje, bolestivý strašiak potratu zostal pri Slatteryovcoch po celý čas, čo čakali štvoričky.

Odchádzali sme so zmiešanými pocitmi. V podstate nám totiž povedali, aby sme nič neočakávali, keďže štvorčatá zvyčajne neprežijú,“ povedala Grace.

Napriek očakávaniam však deti Slatteryovcov prišli na svet vo svojom vlastnom čase. Dcéry Amelia Helen, Mollie Rose, Lily-Grace a syn Lucas James prišli na svet cisárskym rezom, keď bola Grace v 32. týždni. Bolo to deň predtým než bola procedúra naplánovaná.

Zázrak rodiny bol o to väčší, že Amelia sa vzoprela prognózam lekárov, ktorý jej diagnostikovali vrodenú vadu.

Daily Mail uvádza, že Amelia mala vrodenú prietrž bránice a diera v bránici umožňovala presun obsahu brušnej dutiny do dutiny hrudnej. Dievčatko by potrebovalo hneď po narodení okamžitú operáciu tých orgánov, ktoré neboli na správnom mieste, no vhodnosť takéhoto postupu závisela na jej pôrodnej hmotnosti. Lekári povedali rodine, že bez chirurgického zákroku bude Amelia žiť len pár hodín.

Povedali nám, že ak sa Amelia narodí príliš malá, nebude ju operovať žiaden chirurg a že kvôli jej prietrži je jej srdce na zlom mieste a pľúca nie sú riadne vyvinuté,“ uviedla Grace Slatteryová.

Amelia so svojimi 2 kilami bola nakoniec najväčšou zo štvoričiek a operácia bola úspešná.

Máva pravidelné kontroly, bola však malou bojovníčkou už od samého počiatku,“ povedala matka. V nemocnici dokonca pohrýzla lekára!“

Okrem toho, že sú vďační, sa Slatteryovci tešia na svoje prvé Vianoce so svojimi štyrmi deťmi, s ktorými majú čo robiť.

Je to náročná práca, ale stojí za to vidieť naše zdravé a šťastné deti,“ hovorí Grace.

Pre Daily Express uviedla, že by naozaj rada povzbudila iné ženy v jej situácii, aby sa stále pokúšali, pretože keby sa vzdali oni, nemali by deti, ktoré majú teraz.

Sme takí šťastní, že naše deti prežili. Tešíme sa z našich štyroch zdravých a šťastných malých zázrakov. O tom, že by sa niečo takéto mohlo stať, sa mi nikdy ani nesnívalo,“ povedala Grace Slatteryová. „Chceme, aby boli naše Vianoce čarovné, pretože sme veľmi vďační, že máme všetky naše deti pri sebe.“