Pár si adoptoval všetkých osem súrodencov, aby mohli ostať spolu

865
Kultúra života

Scott a Melissa Grovesovci sa zasnúbili šesť mesiacov po ich prvom rande. O rok neskôr sa z nich stali novomanželia a rodičia Autumn, Melissinej dcéry z predchádzajúceho manželstva. Svoj spoločný život mali pred sebou a boli pripravení privítať viacero detí do ich rodiny. Podľa magazínu People prosila päťročná Autumn Ježiška o súrodenca.

Nemohli ani tušiť, že jej želanie sa čoskoro naplní – a to viacnásobne.

Manželia boli podľa Daily Mail zdrvení, že pravdepodobne nemôžu mať deti. Keďže ich teta je pestúnkou, rozhodli sa aj oni stať náhradnými rodičmi. Niekoľko týždňov po získaní povolenia im ponúkli do opatere dvoch bratov – trojročného Noaha a 22-mesačného Chasea.

 „Od prvej chvíle si nás získali a čoskoro som vedela, že ich chcem mať už na veky vo svojom živote,“ povedala Melissa Grovesová pre The Daily Mail. „Mohol to byť osud či Boží zásah, neviem, ale viem naisto, že ich krátky pobyt u nás sa skončil adopciou.“

Pár sa stal náhradnými rodičmi v roku 2003 a toto rozhodnutie načisto zmenilo ich život behom nasledujúcich desiatich rokov.

Niekoľko týždňov po adoptovaní Chasea a Noaha boli informovaní o tom, že matka detí porodila tretieho syna. Naskytla sa im možnosť adoptovať si malého Garretta.

 „Neváhali sme. Ako by sme len mohli odmietnuť našim synom, aby boli so svojim bratom?“ povedala Melissa Grovesová.

O 11 mesiacov neskôr ich prekvapil ďalší telefonát o narodení chlapčeka Haydena.

Malý Hayden, ktorého matka v čase tehotenstva užívala drogy, sa narodil predčasne s rázštepom pier. Grovesovci sa ho rozhodli aj napriek ťažkostiam v rannom detstve adoptovať. Ich rodina sa rozrastala a pár bol nadšený. A to ich šťastia ešte zďaleka nekončilo.

Biologická matka ich detí im zverila štvormesačného Ashtona a v máji roku 2009 porodila Currana, ktorý sa tiež pripojil k rodine Grovesovcov. A po Curranovi nasledoval Bryer.

Život bol už tak rušný so siedmymi chlapcami a jedným dievčaťom. Avšak v októbri 2013 porodila biologická matka ešte jedno dieťa. Zayn sa narodil predčasne a taktiež bol počas vnútromaternicového vývinu vystavený drogám, ktoré užívala matka. Lekári mu diagnostikovali Downov syndróm.

„Zayn je veľkým potešením,“ povedala Melissa magazínu People. „Je šťastný a učí nás trpezlivosti a bezpodmienečnej láske. Zmenil našu rodinu k lepšiemu.“

Chlapci majú troch ďalších biologických súrodencov – dve sestry a jedného brata – ktorí žijú s rodinou ich otca. Grovesovci sú v kontakte s biologickými rodičmi a pravidelne ich informujú o živote ich synov. Nie sú proti tomu, aby sa deti stretli so svojou biologickou matkou, ak sa jej podarí zmeniť svoj životný štýl. Vedia, že ona tiež miluje svoje deti a uvedomujú si jej bolesť a osobný boj.

 „Niekedy sa mi to zdá priam absurdné, že som sa tak trápila a nevedela pochopiť, že nemôžeme mať svoje vlastné deti,“ povedala Melissa Grovesová. „Zavážia city a nechápete prečo. Ale teraz to všetko dáva zmysel – máme tieto deti a život je krásny. Teraz to už chápem.“

Medzi toľkými povinnosťami, ktoré sú v živote s deviatimi deťmi samozrejmosťou, je vyhliadka pokoja v blízkej budúcnosti nepravdepodobná. Grovesovci by si inú cestu však určite nezvolili.