Rome-Life-Forum-Doria-Pamphili-Villa-Park-810x500.jpg

Riaditeľ podujatí LifeSite o riešení krízy v Cirkvi: "Teraz je čas spojiť sa

40
Kultúra života

Pripraviť medzinárodnú konferenciu katolíkov je herkulovská úloha, ale podarilo sa to vďaka neúnavnej práci zamestnancov LifeSiteNews.  

Riaditeľka oddelenia reklamy a podujatí LifeSite’Ann Lykeová poskytla pohľad zvnútra na to, ako sa pripravuje Rímske fórum života, na ktorom sa stretnú katolíci, aby vypracovali stratégiu obnovy Cirkvi.  

Dvojdňová interaktívna konferencia sa bude konať od 31. októbra do 1. novembra, bezprostredne po vatikánskej synode o synodalite, ktorá hrozí formalizáciou heretického učenia o manželstve a rodine.  

Nájdenie miesta Božou prozreteľnosťou  

Postupová cesta do Ríma nebola jednoduchá.  

“V Taliansku bolo všetko úplne obsadené, pretože sú stále v úzadí z podujatí, ktoré sa mali uskutočniť počas COVIDu,” povedal Lyke pre LifeSiteNews. “Takže sa veci odsunuli o niekoľko rokov. A okrem toho sa tento rok v Taliansku konal Ryder Cup – v Ríme.” 

Podľa Lykeho to bola “Božia prozreteľnosť”, že sa nakoniec podarilo zabezpečiť miesto pre konferenciu. Prozreteľnosť spôsobila, že dátumy konferencie sa zhodovali s koncom synody o synodalite, “čo sa nádherne spájalo s témou, o ktorej sme chceli hovoriť.” 

Ďalším krokom v procese bolo zostavenie programu podujatí a nájdenie verných rečníkov a diskutérov, ktorí by na konferencii vystúpili.  

“Veľa času a úsilia… pri formovaní a tvarovaní toho, ako by mal program vyzerať, je skutočne od Johna-Henryho Westena,” prezradil Lyke. “On’je vždy zásadný [pri] zostavovaní zoznamu rečníkov, ktorí sa zúčastnia.” 

Ďalšou dôležitou súčasťou Rímskeho životného fóra je hľadanie sponzorov, ktorí umožňujú realizáciu podujatia. Tento rok’medzi sponzorov patrí Fatimské centrum, Women’s Rights without Frontiers, Remnant noviny a Akadémia Gregora Veľkého.  

Lyke tiež zdôraznil tímovú prácu v rámci LifeSite, ktorá sa podieľa na plánovaní podujatia.

“Všetky oddelenia naprieč celou spoločnosťou pracujú ruka v ruke,”povedala. “Bez tímovej práce všetkých v LifeSite a každého oddelenia v LifeSite sa takéto podujatie neuskutoční. A ja’som veľmi vďačná a požehnaná, že môžem pracovať s takou úžasnou skupinou ľudí.” 

Udalosť sa plánovala viac ako rok. Ako vysvetlil Lyke, “nie je to niečo, čo sa len tak jedného dňa zobudí a rozhodne sa, že“to bude na budúci mesiac. Na takomto podujatí sa plánuje a skúma mesiace a mesiace.” 

Nakoniec, po zabezpečení miesta a rečníkov, bolo podujatie pripravené na oznámenie a predaj vstupeniek.  

PREČÍTAJTE SI: Po synode sa objavia ťažké škandály, ale nikdy nesmieme opustiť Krista a jeho Cirkev

Výzva pre laických katolíkov oddaných pravej Cirkvi 

Lykeová prezradila, že mnohí ju kontaktovali s tým, že sa chcú zúčastniť na konferencii, aby pracovali na obnove Cirkvi, ale neboli si istí, či spĺňajú podmienky.   

“Ľudia stále hovorili: ‘Ja’som len obyčajný človek, neviem, či mám právo tam byť,’”povedala Lyke.  

“Vy ste presne ten, koho chceme, aby bol prítomný,” hovorieval im Lyke. “Vy ste perfektný! Záleží vám na tom; ste’zapálení; chcete pomôcť. To’je to, čo’hľadáme: ľudí, ktorí sa stretnú a budú spoločne tvoriť stratégie a načrtávať cestu vpred.” 

Lyke dodal, že na jeseň sa na konferencii zúčastnia katolíci z 20 rôznych krajín sveta.  

“Je absolútne úžasné, že ľudia z takej ďalekej Austrálie budú dostatočne pohnutí a motivovaní, aby prišli a stali sa súčasťou tejto konferencie, aby všetko zahodili a leteli do Ríma len preto, aby sa zúčastnili na našej konferencii,” žasla. “Je to“skutočný dôkaz svedectva ich viery a ich hodnôt.” 

Lyke dodala, že je “nadšená, že sa môže stretnúť s jednotlivcami z celého sveta” a priradiť tváre k menám.  

“Pre mňa je neuveriteľné sledovať, ako sa podujatie, ktoré ste si naplánovali v mysli a na papieri, realizuje v reálnom čase, v reálnom živote,” pokračovala. “Je to’neuveriteľný pocit.  

“Je to’ako piecť koláč. Dáte všetky ingrediencie dohromady, zmiešate, vložíte do rúry a dúfate a modlíte sa, že keď vyjde von, bude to’jednoducho nádherný výtvor.”  

“Je to’vedomie, že to’robíte zo správnych dôvodov a z lásky, a to’je výnimočné.”  

‘Čas stretnúť sa je teraz’

Predaj vstupeniek na Rímske fórum života 2023 sa končí 20. októbra a už nezostáva veľa miest. Lykeová povzbudila tých, ktorí si nie sú istí, či sa majú zúčastniť, aby urobili krok vpred a prišli na konferenciu.  

“Vidíme, čo sa deje vo svete, a vidíme, čo sa deje v Cirkvi,” povedala. “A čas spojiť sa je teraz. Rímske fórum života vám poskytne príležitosť strategicky sa dohodnúť, spolupracovať a aktívne sa podieľať na vytýčení cesty vpred pre Katolícku cirkev.” 

Účastníci nadchádzajúceho Rímskeho fóra života budú mať možnosť stretnúť sa a aktívne sa zúčastniť na všetkých strategických zasadnutiach fóra s našimi hosťami. Medzi nimi sú okrem iných kardinál Gerhard Müller, texaský biskup Joseph Strickland, Reggie Littlejohn, prezident pro-life organizácie Women’s Rights without Frontiers, a vlastný LifeSite’s John-Henry Westen.     

Konferencia sa bude konať v štvorhviezdičkovom hoteli A. Roma LifeStyle. Hotel je mimo vychodených ciest, napriek tomu je vzdialený len 30 minút jazdy autobusom od Námestia svätého Petra’a asi 20 minút chôdze od krásneho parku vily Doria Pamphili (pozri foto). Okrem toho je známe, že október a november sú súčasťou Ríma’mimo sezóny, ” a poskytujú návštevníkom viac priestoru – a chladnejšie teploty –, v ktorých sa môžu vybrať na púť za duchovnými a kultúrnymi pokladmi mesta’.   

Vstupeniek je obmedzené na 125 kusov, preto si nezabudnite zabezpečiť svoje ešte dnes. Najnovšie informácie o tohtoročnom Rímskom životnom fóre nájdete RomeLifeForum.com   

Čítajte: Kardinál Müller je príkladom odvahy v konfrontácii s krízou v Cirkvi