Aborted babies

Univerzita prichytená ako skladuje tašky s potratenými bábätkami

2,814
Milko Kostovič
Kultúra smrti

Zástancovia pro-life hnutia urobili začiatkom tohto mesiaca v laboratóriu na Katedre pediatrie Washingtonskej univerzity znepokojivý objav: mraznička plná telesných častí potratených detí. 

Proliferi z organizácií Progressive Anti-Abortion Uprising (PAAU), Survivors of the Abortion Holocaust, Pro-Life San Francisco a Rehumanize International uviedli, že na inkriminované miesto sa dostali po tom, čo konfrontovali predstaviteľov univerzity s jej neetickými praktikami. Spomínaná univerzita totiž patrí medzi najväčších a najaktívnejších poskytovateľov fetálnych orgánov v USA. 

"Americký ľud si musí byť vedomý masovej dehumanizácie týchto nenarodených detí, ktoré sú násilne zabíjané a hádzané do mrazničky. Ich telá sú porciované výskumníkom v snahe získať verejné financie," povedala Terrisa Bukovinacová, zakladateľka a výkonná riaditeľka PAAU.

Pro-life skupiny zverejnili fotografiu mrazničky, ktorá podľa nich obsahovala množstvo tašiek a nádob s časťami tiel potratených detí, ktoré boli označené a pripravené na odoslanie vedeckým výskumníkom po celej krajine.

"Dúfam, že táto fotografia nám všetkým pripomenie, že existujú skutočné obete, ktoré Washingtonská univerzita smrteľne utláča a s ktorými sa obchoduje ako s majetkom. Obchodovanie s plodmi je odporné a musí prestať," uviedla Bukovinacová.

Niektoré telesné časti mohli pochádzať zo zdravých, neskoro narodených detí, ktoré boli potratené a boli životaschopné a schopné cítiť bolesť. Iné sa dokonca možno narodili živé.

Podľa pro-life organizácií:

Výskumné štúdie fetálnych tkanív, ktoré poskytuje Washingtonská univerzita, sú známe tým, že sa zameriavajú na mozgy ľudských plodov - pričom mnohé tieto plody dokážu cítiť bolesť a prekračujú hranicu životaschopnosti počas procedúry potratu.

Zaobstaranie "nedotknutých" fetálnych orgánov na výskum si vyžaduje pozdržanie deštrukcie plodu, aby sa zachovali kmeňové bunky. To znamená, že tieto často neskoré plody sú roztrhané a rozrezané zaživa alebo, v ideálnom prípade na účely experimentovania, sú porodené prostredníctvom indukčného procesu. Viac než v polovici prípadov sa jedná o živé deti, uvádza štúdia publikovaná v National Library of Medicine.

Washingtonská univerzita tiež zamestnáva niekoľko zamestnancov z potratových zariadení v Seattli, ktoré dodávajú univerzite časti tiel potratených detí – čo je "jasný konflikt záujmov", povedala Bukovinacová.

Znepokojujúce praktiky univerzity vyšli prvýkrát najavo v roku 2016 prostredníctvom šokujúcich tajných videí Centra pre medicínsky pokrok týkajúcich sa Spoločnosti pre plánované rodičovstvo a ďalších potratových skupinách. Neskôr v tom istom roku však univerzita, Spoločnosť pre plánované rodičovstvo a ďalšie skupiny podali žalobu, aby zastavili zverejňovanie verejných záznamov o týchto praktikách. Veľa otázok teda zostáva nezodpovedaných.

Dr. David Prentice, viceprezident výskumu v Inštitúte Charlotte Lozier a medzinárodný expert na etický výskum kmeňových buniek, povedal, že fotografia z mrazničky je šokujúcou pripomienkou barbarských potratových praktík, ktoré sa pravidelne vyskytujú v USA.

"Odoberanie častí detských tiel a ich rozdeľovanie ako časti starého auta je barbarstvo. Uchovávanie týchto orgánov a telesných častí v papierových vreciach môže byť pohodlnejšie pre ich možnosti doručenia na ‘druhý deň‘ a ‘v ten istý deň‘, ale len to podtrháva, že celá operácia obchodovania s nimi je v rozpore s vnútornou hodnotou a dôstojnosťou každej ľudskej bytosti," uviedol Prentice.

Prentice a ďalší vedci tvrdia, že výskum orgánov potratených detí nebol účinný a existujú voči nemu etické alternatívy.

Kalifornská univerzita v San Franciscu a Pittsburgská univerzita v Pensylvánii tiež čelili v posledných rokoch kontrole za svoj výskum telesných častí potratených detí.

Jeden obzvlášť znepokojujúci experiment na Pittsburskej univerzite sa týkal vedcov, ktorí implantovali pokožku hlavy potratených detí hlodavcom, aby študovali ľudský imunitný systém.

Ďalší experiment Kalifornskej univerzity v San Franciscu vytvoril "humanizované myši" pomocou orgánov zdravých potratených detí v 18. až 24. týždni tehotenstva, ktorých matky podstúpili potrat z "voliteľných... ne-medicínskych dôvodov“.

Kristin Turnerová, výkonná riaditeľka organizácie Pro-Life San Francisco, porovnala praktiky univerzít s praktikami Kermita Gosnella, bývalého potratára z Filadelfie, ktorý bol odsúdený za vraždu novorodencov. 

"Ľudia veľmi odlišných názorov na potrat sa sami seba pýtali, čo sa dalo urobiť, aby sa tomuto porušovaniu ľudských práv zabránilo – keď máme odpoveď priamo pred sebou. Sme svedkami rovnakej nespravodlivosti, ktorú sprostredkúvajú spomínané univerzity, no nikto nekoná, pretože sa viac starajú o svoj politický boj za zachovanie potratových postupov ako o životy narodených živých detí," uviedla Turnerová

Všetky tri univerzity sú financované z verejných zdrojov. Dostávajú peniaze špeciálne na svoj výskum telesných častí potratených detí. Počas Obamovej administratívy minul Národný zdravotný inštitút desiatky miliónov daňových dolárov na financovanie neetických experimentov zahŕňajúcich telesné časti potratených detí

Stojí tiež za zmienku, že Washingtonská univerzita nedávno prestala prijímať študentov, ktorí odmietajú robiť potraty.