Riley

Transgender plavkyňa (biologický muž) na celej čiare vyhráva šampionát v plávaní žien (!)

309
Zuzana Smatanová
Kultúra smrti

Po rozhodujúcom víťazstve na 500 metrov voľný spôsob počas Šampionátu Ivy League v plávaní a skokoch do vody žien, vyhrala transgender plavkyňa z University of Pennsylvania Lia Thomas/ová, biologický muž, aj preteky na 200 metrov voľný spôsob, v ktorých doplával/la do cieľa o 2 sekundy skôr ako najrýchlejšia plavkyňa (normálna biologická žena), ktorá tak skončila na 2. mieste. (Ivy League je športové združenie 8 elitných súkromných univerzít na severovýchode USA; pozn. prekl.)

"Lia Thomas/ová je víťazom/kou šampionátu @IvyLeague a v pretekoch na 200 metrov voľný spôsob pokoril/a aj rekord bazéna, ktorý je 1:43.12", tvrdí tweet od Penn Swimming & Diving.

Vo štvrtok Thomas/ová dosiahol/a ešte zdrvujúcejšie víťazstvo, keď v plávaní na 500 metrov voľný spôsob prekonal/a doteraz najrýchlejšiu plavkyňu o 7 sekúnd. "Ukazuje sa, že muži dosahujú v ženskom plávaní neuveriteľné výsledky (!)"tweetoval Ben Shapiro o Thomasovom/Thomasovej víťazstve. "Zahanbujúca deštrukcia práv žien na rovnoprávnosť a férovosť pokračuje ..."tweetuje Piers Morgan.

"Tento muž je takou nádhernou a silnou ženou ...", povedala pre Blaze TV hosťujúca Sara Gonzalesová a dodala: " ... povedala som to správne?"