Antifa

Teroristi z Antifa zaútočili na kresťanov, ktorí sa modlili vo verejnom parku

267
Milko Kostovič
Kultúra smrti

Antifa, mestskí teroristi, brutálne napadli kresťanov, ktorí sa modlili v portlandskom parku 7. augusta, a médiá to takmer úplne odignorovali. Ľavicoví nihilisti oblečení v čiernom so zakrytými tvárami zničili ozvučenie a napadli evanjelikálov slzným sprejom a projektilmi. 

Andy Ngo, reportér, ktorý pokrýva hnutie Antifa lepšie ako ktokoľvek iný - a bol za to niekoľkokrát zbitý - zaznamenal túto divokú udalosť. Svetelné bomby padali na deti, jedna dokonca na štvormesačné dieťa. "Kde je váš boh teraz?" pýtal sa jeden násilník z Antifa. 

Na miesto bola privolaná polícia, ale nič nepodnikla. Postupovala racionálne: Verejné orgány poskytli moc pouličným barbarom, zviazali ruky policajtom. Rovnaká pasívna policajná prítomnosť je dnes v najväčších amerických mestách bežná. Vďačíme za to tomu, že už nie sú žiadne záruky, žiadne stíhania, žiadna poistná ochrana pre policajtov, a namiesto toho počúvame výzvy k rozpusteniu polície a vyprázdneniu väzníc. 

Úprimne povedané, dnes už je takmer legálne zabiť a zmrzačiť nevinné osoby v urbánnej Amerike vrátane tých, ktorých zločinom je verejná modlitba. Zabudnite na políciu. Vládne tu anarchia. A čo robia médiá? Nič. 

Útoky Antifa na kresťanov nepokrývalo žiadne veľké médium alebo tlačová agentúra. Televízne siete to tiež ignorovali a spomedzi káblových kanálov si to všimli iba tri konzervatívne médiá - Fox News, Newsmax a OAN. Andy Ngo mal videonahrávky, ale len málo záujemcov o ne. 

Naproti tomu nedávny rozhovor CNN s kongresmankou Alexandria Ocasio-Cortez zaznamenali takmer všetky mainstreamové médiá: tlač, internet a televízia rozhovoru venovali veľkú pozornosť. 

Povedala, že v deň nepokojov v Kapitole, 6. januára, sa bála o svoj život a dodala, že sa tiež obávala, že bude znásilnená. Na rozdiel od kresťanov, na ktorých zaútočili, na ňu nikto nevztiahol ruku. Nemohli - nebola v Kapitole, keď došlo k nepokojom (bola bezpečne ukrytá vo svojej kancelárii).

Na rozdiel od kresťanských obetí Antify je príbeh kongresmanky zjavne vykonštruovaný. Médiá môžu nafukovať jej vymyslený príbeh a súčasne odmietať skutočné výtržnosti hnutia Antifa, závanu ideologickej a náboženskej predpojatosti sa však nevyhnú. Niet divu, že verejnosť nemá voči veľkým médiám vysokú dôveru. Už aj začínajúci reportéri si v dnešnej dobe získavajú väčší rešpekt.