abortion

Ľudia na celom svete zomierajú od hladu, OSN im chce dopriať potraty

195
Milko Kostovič
Kultúra smrti

Podľa Svetovej zdravotníckej organizácie zomrelo v roku 2019 na celom svete viac ako 5 miliónov detí z príčin, ktorým sa dalo predísť. 

Keď k tomu pripočítame približne 46 miliónov nenarodených detí, ktoré boli potratené, a celkový počet úmrtí detí, ktorým sa dalo zabrániť, bolo to ohromujúcich 51 miliónov.

A aby toho pre deti ešte nebolo málo, OSN celú situáciu ešte zhoršuje. 

Zatiaľ čo "chudobní ľudia každodenne zomierajú v dôsledku obmedzeného prístupu k zdravotnej starostlivosti, OSN sa zaoberá tým, ako pritlačiť krajiny k legalizácii potratov," povedala Neydy Casillasová, viceprezidentka organizácie International Affairs for Concerned Women. 

Casillasová v stĺpčeku pre časopis The Federalist kritizovala Radu OSN pre ľudské práva, že uprednostnila prístup k potratom pred prístupom k jedlu, čistej vode a zdravotnej starostlivosti - základným potrebám, ktoré zachraňujú životy. 

Podľa jej slov mala nedávno Tlaleng Mofokengová, expertka OSN na fyzické a mentálne zdravie, viesť výbor pri príprave správy o lepších zdravotných postupoch po pandémii COVID-19. Tento výbor sa však nevyjadruje k základnej zdravotnej starostlivosti; jeho správa sa zameriava na "sexuálne a reprodukčné zdravie" - čo znamená potraty, uviedla Casillasová

Casillasová sa vyjadrila, že svetoví lídri ignorujú skutočné potreby trpiacich a zomierajúcich ľudí po celom svete. Poukázala na štatistiku Svetovej zdravotníckej organizácie a ďalších odborníkov o počte detí, ktoré zomierajú, pretože nemajú prístup k základnej zdravotnej starostlivosti.

"Svetová banka odhaduje, že asi 3,4 miliardy ľudí stále čelí obrovským ťažkostiam pri uspokojovaní základných potrieb, ako sú voda, hygiena, vzdelávanie, zdravotná starostlivosť a práca. ’Experti’ OSN sa však zaoberajú zabezpečením toho, aby krajiny naďalej zabíjali deti po celom svete ...," uviedla Casillasová.

Nejedná sa o prvý prípad, keď je OSN obvinená z uprednostňovania zabíjania nenarodených detí pri potrate pred skutočným úsilím o záchranu života. 

V roku 2020 potratoví obhajcovia v OSN zablokovali pomoc miliónom hladujúcich ľudí v Jemene, pretože plán nezahŕňal financovanie voliteľných potratov, uviedla Elyssa Korenová, riaditeľka advokátskej skupiny organizácie Alliance Defending Freedom pri OSN.