Bocelli

Andrea Bocelli zverejnil pieseň na počesť svoje matky, ktorá s ním odmietla ísť na potrat

442
Milko Kostovič
Kultúra života

Oceňovaný taliansky spevák Andrea Bocelli preukázal dojemnú poctu svojej matke Edi ku Dňu matiek, ktorá odmietla rady lekárov, aby potratila svojho syna, keď zistili, že sa môže narodiť so zdravotným postihnutím. 

Bocelli zverejnil video ku coververzii skladby "Mamma", populárnej piesni pôvodne vydanej v roku 1940, ktorá sa objavila na jeho albume "Incanto" v roku 2008. 

Bocelli sa narodil v roku 1958 v mestečku Lajatico v Toskánsku.

Budúci svetoznámy hudobník a operný spevák Bocelli mal problémy so zrakom už od útleho detstva a nakoniec mu diagnostikovali vrodený glaukóm, ochorenie, ktoré ovplyvňuje vývoj uhla oka. Bocelli kompletne oslepol, keď mal 12 rokov po nehode počas futbalového zápasu.

Bocelli napísal: "Tá, ktorá skrze Božiu milosť žije štedrú záhadu zrodenia, posvätný plán, ako dať hline tvar a vedomie."

Osobná pro-life cesta

V roku 2010 Bocelli zverejnil niekoľko inšpiratívnych videí, v ktorých opísal odvážny odpor svojej matky voči radám lekárov, aby s ním išla na potrat a pochválil ju za "správne rozhodnutie". Bocelli uviedol, že ostatné matky by mali z príbehu čerpať inšpiráciu. 

Vo videu spevák rozpráva publiku príbeh o mladej tehotnej žene, ktorá bola hospitalizovaná pre údajný zápal slepého čreva. 

"Lekári museli naniesť trochu ľadu na jej brucho a po ukončení ošetrenia navrhli, aby išla na potrat. Povedali jej, že to bude najlepšie rozhodnutie, pretože dieťa sa narodí s určitým postihnutím."

"Ale mladá odvážna žena sa rozhodla nepodstúpiť potrat a dieťa sa narodilo. Tá žena bola mojou matkou a ja som bol tým dieťaťom. Možno som zaujatý, ale môžem povedať, že to bola správna voľba."

Bocelli verí, že tento príbeh môže povzbudiť mnoho matiek v "zložitých situáciách", ktoré však chcú zachrániť život svojich nenarodených detí. 

Hovorkyňa britskej organizácie Právo na život, Catherine Robinson, uviedla: "Je úžasné vidieť takého váženého umelca, akým je Andrea Bocelli, ktorý na svojej platforme nebojácne hovorí o svojich vlastných pro-life názoroch a oceňuje silu charakteru svojej matky, ktorá si vybrala život svojho dieťaťa pred odporúčaním lekárov. Kiežby bolo viac celebrít ako Bocelli ochotných postaviť sa za pravdu - že nenarodené deti si nezaslúžia potrat iba preto, že môžu byť postihnuté."