prayer-in-suffering-1.jpg

Nikdy sa neprestávaj modliť! Sv. Faustína o sile modlitby v utrpení

953
Zuzana Smatanová
AltKAT

Nikdy sa neprestávaj modliť!

The Catholic Talk Show nám Ryan Scheel, Fr. Rich Pagano a Ryan DellaCrosse, spolu s výkonným riaditeľom Hallow App Alexom Jonesom porozprávajú o 5 veciach, ktoré nesprávne chápeme o modlitbe.

tomto klipe vysvetľuje p. Rich Pagano ako Boh koná skrze naše utrpenie keď sa modlíme.

"Sv. Faustína učí, že Boh je najaktívnejší práve vtedy, keď sa modlíme počas utrpenia alebo opustenosti, pretože vtedy je najviac spojený s našou dušou. Pre ľudí normálne platí, že keď trpíme, vtedy získavame, dostávame. Keď trpíme, cítime sa opustení. Boh preukazuje svoje milosrdenstvo ľudstvu práve v tom, že zostupuje hlboko do ľudského srdca, že sa túži dostať na to najopustenejšie miesto v jeho vnútri. Vidíte v tom ten priamy kontext s Ježišovým poslaním na púšti, kde premáha pokušenia diabla? 

Prečo to robí? Pre dobro ľudstva na jeho najhlbšom, najopustenejšom, najtemnejšom a najosamelejšom mieste. Napokon si uvedomujem, že s Kristom sa najviac zbližujeme v utrpení, pretože Kristus je tu s nami, aby s nami trpel, aby sa Boh nad nami zmiloval."

Ježiš povedal sv. Faustíne: "Dieťa moje, najviac sa mi páčiš v utrpení. Vo svojich telesných alebo duchovných utrpeniach, dcéra moja, nečakaj súcit od stvorení. Chcem aby vôňa tvojho utrpenia bola čistá, bez akýchkoľvek prímesí. Prajem si, aby si sa odpútala nielen od stvorení, ale aj od seba samej. Dcéra moja, chcem sa opájať láskou tvojho srdca - láskou čistou, panenskou, nepoškvrnenou - bez akéhokoľvek tieňa. Čím väčšmi si zamiluješ utrpenie, tým tvoja láska ku mne bude čistejšia" (Denníček, 279).

 

Ďalej sa diskutovalo aj o týchto témach: 

• Počúva Boh iba niektoré modlitby?

• Prečo Boh "nevyslyší" niektoré modlitby?

• Najbežnejší dôvod, prečo sa ľudia prestávajú modliť

• 3 modlitby, ktoré sa môžeme modliť stále a nikdy to nebude stačiť

• Mali by sa modlitby učiť naspamäť?

 

Svätá Faustína, oroduj za nás!