baby74.jpg

Lekári v Írsku nechávajú deti zomrieť, ak sa narodia živé po potrate

228
Milko Kostovič
Kultúra smrti

Obhajcovia hnutia pro-life zostali šokovaní a hlboko zarmútení, keď sa dozvedeli o novej štúdii, ktorá odhaľuje skutočne hrôzostrašný dopad nového potratového zákona v Írsku.

Štúdia publikovaná v British Journal of Obstetrics and Gynecology je založená na rozhovoroch s 10 lekármi podieľajúcimi sa na potratoch v Írsku. Štúdia cituje lekárov, ktorí hovoria o "brutálnej", "hrôzostrašnej" realite svojich skutkov. Jeden lekár opisuje "bodnutie dieťaťa do srdca", zatiaľ čo ďalší hovorí o tom, ako sa mu urobilo zle po vykonaní potratu. Štúdia zároveň cituje lekárov, ktorí hovoria o tom, čo robia v situáciách, keď sa dieťa narodí živé po neúspešnom potrate. 

Klamstvá, dvojtvárnosť a ľahostajnosť našich volených zástupcov priviedli našu krajinu do tohto poľutovaniahodného a hrozného stavu. Prezentovali voličom úplne nečestný a prikrášlený obraz toho, ako potratový režim bude vyzerať, na míle vzdialený od aktuálnej otrasnej reality. 

A hoci sme svedkami niečoho srdcervúceho a veľmi znepokojujúceho, naša reakcia by nemala byť plná beznádeje. Musíme pokračovať v boji na viacerých frontoch, aby sme zmenili srdcia a zmýšľanie a obnovili kultúru života v Írsku. A nikdy by sme nemali prehliadať všetko úžasné úsilie, ktoré sa naďalej deje s cieľom dosiahnuť potrebnú zmenu.

Niektorí ľudia sa po správach z tohto týždňa pýtajú, ako môžu prakticky pomôcť. Na začiatok by sme nemali prehliadať všetko úžasné a hodnotné úsilie, ktoré vynakladá stále toľko dobrovoľníkov na zachovanie a fungovanie nášho hnutia. Tieto pokračujúce snahy sú zásadné pre to, aby sme v budúcnosti zabezpečili pokrok. 

Ak ste sa vari v poslednom čase nepodieľali na pro-life aktivizme a chcete urobiť niečo konkrétne v reakcii na správy z tohto týždňa, čo tak kontaktovať jedného z úžasných pro-life poslancov a ponúknuť mu pomoc pri jeho znovuzvolení? Alebo čo tak prihlásiť sa a pomôcť s jedným z mnohých projektov pro life kampane?

Mali by sme sa zaviazať, že vždy, keď narazíme na temnotu potratov, urobíme niečo pozitívne, čo pomôže dosiahnuť zmenu. Bez ohľadu na to, aké malé sa tieto zmeny na začiatku môžu zdať, stále predstavujú krok správnym smerom.