Choice42ChildSacrifice_1024_512_75_s_c1.jpg

´Choice42´: deti obetované božstvám modernej doby ako v staroveku - nič nové pod slnkom

1,457
Zuzana Smatanová
Kultúra smrti

Pro-life skupina z Ontaria, ´Choice42´ (Choice for two - voľba pre dvoch) je najlepšie známa pre svoje video série "Just Saying", ktoré satirickým spôsobom "napichujú na ražeň" propotratovú ´logiku´, avšak vo svojom najnovšom videu, ktoré v celej hrôze smrteľne vážne obnažuje realitu potratu, už dávajú satiru bokom.

"Deti ako obeta. Barbarstvo. Zlo. Starovek. Moderná doba. Nič nové pod slnkom", začína videokomenrtár zakladateľka a riaditeľka Choice42 Laura Klassenová. V priebehu dejín sa deti obetovali rozličným božstvám v snahe nakloniť si ich priazeň. " Klassenová detailne popisuje ako primitívne kultúry, od Aztékov po Kanaánčanov, vraždili svoje malé deti pri verejných ceremóniách a obetovali ich bohom pretože boli presvedčení, že oni usmerňujú všetko - od počasia, cez úrodu až po prosperitu. Zatiaľ čo západná civilizácia 21. storočia je zväčša presvedčená, že také barbarstvo už zanechala za sebou, Klassenová divákom pripomína, že "detské obete nikdy neprestali. Len už priamo nepočujeme ich nárek". 

"My totiž dnes neobetujeme deti na to, aby bol dážď alebo aby sme vyhrali vojnu, ale pre vlastnú slobodu a pohodlie", hovorí, pričom na obrazovke prebieha ukážka potratu. "Obetujeme deti, aby sme si ´získali priazeň´ božstva práce, peňazí, či slávy. Obetujeme bábätká na oltár voľného sexu. Detské obete už v súčasnosti nie sú verejnou záležitosťou; prebiehajú totiž za zatvorenými dverami. Namiesto veľkého krvavého divadla sa z toho stala ´čistá, sterilná, klinická záležitosť´. Nehádžeme svoje deti do ohňa, ani ich nenechávame zmrznúť na smrť. Nie, my ich nechávame umierať hladom, zabíjame ich jedom, odtŕhame im ručičky a nožičky a drvíme im hlavičky. Vyzdvihujeme a vychvaľujeme vraždenie bábätiek! Považujeme to za nevyhnutné pre našu ďalšiu existenciu. Stáva sa to právom. Nič však nie je vzdialenejšie pravde. Opakujem, nič nové pod slnkom. Nevinné ľudské bytosti sú neustále obetované v prospech sebeckých cieľov a záujmov mocnejších. Detské obete v modernej dobe sa čoraz viac rozhojňujú. Musíme to ukončiť. Prestať s potratmi."  

Choice42 odhalil pravú podstatu argumentov obhajovania potratov kvôli Downovmu syndrómu, potratu, ako prejavu milosrdenstva voči nechceným deťom, vylučujúc z debát o potratoch mužov, ako aj myšlienky, že akýsi nejednoznačný ľudský plod sa premení na skutočnú ľudskú bytosť až prechodom cez "magické pôrodné cesty", rovnako aj to, prečo sa niektorí propotratoví aktivisti zámerne vyhýbajú slovu ´potrat´, prečo oddeľujú pohlavný styk od aktu plodenia, a prečo znovu potvrdzujú smernice o ochrane nenarodených šteniatok, ale nie o ochrane bábätiek.

Najnovšie video skupiny Choice42 je v súlade s ich líniou pomoci ženám, ktoré sa rozhodnú pre život aj napriek ťažkým podmienkam. Skupina ich kontaktuje s centrami pomoci v kríze počas tehotenstva.