amybarrett22.png

Sudkyňa Amy Coney Barrettová je dôkazom, že žena nemusí ísť na potrat, aby v živote uspela

239
Zuzana Smatanová
Kultúra života

Strach je mocná zbraň. A práve teraz je v plnom nasadení. Niektoré feministky predpovedajú, že vymenovanie Amy Coney Barrettovej za sudkyňu Najvyššieho súdu USA bude pre ženy predstavovať "spiatočku v čase" a vymaže všetok ´pokrok´, ktorý sa im podarilo dosiahnuť v oblasti rovnosti vo vzdelaní, na trhu práce a vo verejnom živote.  

Kto alebo čo ich vedie k tomu, že čosi také tvrdia?

Paradoxne jedna brilantne uvažujúca, úspešná žena. Jedna z tých, ktoré by práve feministky mali s nadšením ospevovať, pretože predstavuje väčšinu toho, čo sa feministické hnutie snaží odjakživa dosiahnuť. Hoci získala najvyššie možné hodnotenie Americkej advokátskej komory (ABA), vynikajúce odporúčania od kolegov a bývalých študentov, oplýva jedinečným intelektom a dokáže byť zároveň rozhodná a nezradiť svoju vieru, "neuspela" u najtvrdšieho jadra feministiek, ktoré sa obávajú, že bude záverečnou ranou z milosti povestnému prípadu Roe vs. Wade.

V skutočnosti je to všetko o potrate.  

Amy Coney Barrettová vo svojom osobnom živote vyznáva pro-life názory, nikto však s istotou nevie, ako bude spolu s ostatnými sudcami rozhodovať v nadchádzajúcich kauzách. Zaviazala sa, že bude interpretovať Ústavu a že nebude schvaľovať zákony len tak spoza stola. V súčasnosti sa boja všetci, ktorí lipnú na zdeformovanom názore, že ženy musia ´iný život zlikvidovať´(zabiť svoje dieťa), aby uspeli vo svojom živote. Všetkých od senátorov po spevákov zachvátila panika a bijú na poplach. 

Tieto falošné feministky si vôbec neuvedomujú fakt, že ich potratová propaganda ženy neposilňuje, ale práve naopak, obmedzuje. Tvrdia, že žena nemá na to, aby mala dieťa a zároveň išla za svojím snom; výsledkom je, že samotnou podstatou ženskosti je v skutočnosti jej poškodenie; že úžasnú schopnosť ženy priniesť na svet nový život musíme utlmiť, aby sme čosi iné dosiahli.  

Život Amy Coney Barrettovej však svedčí o niečom inom. Je matkou 7 detí a bývalou univerzitnou profesorkou; je stelesnením tej pravej sily. Je novou tvárou skutočnej ženskosti. Samotný jej život je posolstvom pre súčasnú a budúcu generáciu žien. Naozajstná ženskosť nie je otázkou buď/alebo, čo ženu obmedzuje, ale pozvaním a/aj naplniť potenciál ženy. Ako spoločnosť dlhujeme všetkým ženám, aby mohli v plnej miere prejaviť svoju pravú ženskosť, a nie stavať ich proti vlastným deťom tým, že ich donútime vyberať si medzi kariérou a dieťaťom. Vážme si ako spoločnosť prirodzenú a jedinečnú úlohu ženy ako nositeľky života a pomáhajme jej v tom.

Je to obrovský krok vpred!