TrumpHelpFromBoss_1024_512_75_s_c1.jpg

Trump vyzýva k viere v Boha, nie v masky. Američanom hovorí, aby požiadali o pomoc Šéfa

573
Milko Kostovič
Kultúra života

Akékoľvek množstvo opatrení proti COVIDU nedokáže eliminovať nutnosť spoliehať sa na Boha, uviedol prezident Donald Trump počas štvrtkového volebného zhromaždenia v meste Greenville v Severnej Karolíne. 

"Noste masky, nenoste ich, robte, čo chcete, ale viete... stále potrebujete pomoc od Šéfa, my potrebujeme pomoc od Šéfa, to sa stane, my potrebujeme pomoc," povedal Trump a ukázal na oblohu, keď jeden z publika zakričal "amen"

"Minule mi niekto povedal: ‘Ste zďaleka tou najslávnejšou osobou na svete,’" pokračoval prezident. "Povedal som: ‘Nie, nie som‘ (...) Dostal som otázku: ‘Kto je slávnejší?‘ A ja som odpovedal: ‘Ježiš Kristus‘. Bez šance.’ (...) A dovoľte mi pozrieť sa hore a povedať: ‘Ani som sa k nemu nepriblížil.‘"

Trump počas prejavu tiež prisľúbil, že zastaví "radikálnu indoktrináciu" školákov zo strany ľavičiarov. 

"Zastavíme radikálnu indoktrináciu našich študentov a obnovíme patriotické vzdelávanie na našich školách. Naučíme naše deti milovať svoju vlasť, ctiť si našu históriu a vždy rešpektovať našu majestátnu zástavu. A budeme žiť nadčasovými slovami nášho národného hesla: ‘V Boha veríme‘, a to sa nezmení."

"Vzali slovo Boh z Prísahy vernosti a úplne to rozšírili, potom to vrátili späť, povedali: ‘Nie, nie. Nemysleli sme to vážne,‘" pokračoval. "A potom to ešte párkrát spravili, týmto smerom idú, ale nestane sa to, ba ani sa tam nepriblížime. Po celé roky ste mali prezidenta, ktorý sa ospravedlňoval za Ameriku, teraz máte prezidenta, ktorý stojí za Amerikou."

Trump sa ako prezident postavil proti financovaniu potratov a potratového priemyslu. Medzi jeho kroky patrí obnova a rozšírenie normy Mexico City (ktorá zakazuje zahraničnú pomoc potratovým skupinám), vylúčenie organizácií zapojených v potratoch z fondov plánovania rodičovstva, schválenie legislatívy na zrušenie financovania Spoločnosti pre plánované rodičovstvo a zákaz neskorých potratov, ako aj prioritizácia ochrany náboženských slobôd. 

Bývalý viceprezident Joe Biden naopak plánuje zakotviť do federálneho zákona prakticky neobmedzené potraty na náklady daňových poplatníkov. Biden tiež vyhlásil, že nesúhlasí s nedávnymi rozhodnutiami Najvyššieho súdu, ktoré ochránili náboženské slobody kresťanských organizácií, ako napríklad Malé sestry chudobných.