Belgium_EU_State_of_the_Union000501727594-1024x683.jpg

Prof. Legutko: Európska komisia ide zaviesť homosexuálne manželstvá v EU zadnými vrátkami

372
Kultúra smrti

Komisia sa usiluje vytvoriť právne a politické nástroje na boj proti „nenávisti“ a ovplyvňovať vzdelávanie. Čo s tým má Komisia spoločné? Toto je znásilňovanie zmlúv. Európska komisia nemá kompetencie ovplyvňovať obsah vzdelávania, uviedol poľský europoslanec Ryszard Legutko ohľadom oznámenia „vlády“ EÚ o vytváraní stratégie rovnosti pre takzvané sexuálne menšiny.

Christian Wigand, hovorca Európskej komisie, uviedol, že zhruba o dva mesiace budú predložené konkrétne zámery orgánov EÚ „posilniť práva LGBT osôb“.

Budovanie Únie rovnosti je jednou z hlavných priorít predsedníčky von der Leyenovej. Preto v novembri 2020 Komisia prijme stratégiu rovnosti LGBTI+, v ktorej bude uvedených viac podrobností o tejto konkrétnej iniciatíve,”  uviedol hovorca.

Predsedníčka komisie Ursula von der Leyenová v stredu v prejave pred Európskym parlamentom uviedla, že cieľom je „vzájomné uznávanie rodinných vzťahov v EÚ“.

Ak ste rodičom v jednej krajine, ste rodičom v každej krajine” – tento citát z vyhlásenia predsedníčky nenecháva priestor na slobodný výklad zámerov EK.

Vyhlásenie von der Leyenovej ostro kritizoval profesor Ryszard Legutko, spolupredseda skupiny európskych konzervatívcov a reformistov.

Predsedníčka počas stredajšieho vystúpenia v Európskom parlamente vyšla veľmi v ústrety európskej ľavici. Človek by si myslel, že keď niekto prišiel z Európskej ľudovej strany, z nemeckej kresťanskej demokracie, nebude sa tak podlizovať ľavici. V skutočnosti nerobila nič iné, iba neustále skladala hold ľavicovým sloganom. Bol to nepríjemný pohľad – zhodnotil poslanec.

Pre mňa bol desivý moment, keď povedala, že Komisia sa usiluje vytvoriť akési právne a politické nástroje na boj proti „nenávisti“ a ovplyvňovať vzdelávanie. Čo s tým má Komisia spoločné? Toto je znásilňovanie zmlúv. Európska komisia nemá kompetencie ovplyvňovať obsah vzdelávania,” zdôraznil poslanec.

Ak sa hovorí o nenávisti alebo o boji proti rasizmu, kto by mal definovať, čo je a čo nie je rasizmus?” pozastavoval sa prof. Legutko. Všimol si však, koľko nadšenia v rokovacej sále EP vyvolali slová šéfky Európskej komisie.

Podľa filozofa von der Leyenová zastáva názor, že „Komisia, pravdepodobne aj Súdny dvor Európskej únie, zavedú homosexuálne manželstvá zadnými dvierkami do EÚ“.

Toto je skutočne znásilňovanie zmlúv, pretože svetonázorové záležitosti nie sú predmetom európskych regulácií. Týmto spôsobom sú súdne inštitúcie, zákonodarné orgány, všetky inštitúcie členského štátu nútené to akceptovať a nemajú k tomu čo povedať. Toto je právne násilie,” zhrnul poslanec.

MH