hispanicbaby.png

"Vďaka vám sme zmenili názor": Pár odmietol potrat po rozhovore s pro-life poradcom

136
Milko Kostovič
Kultúra života

Pár odmietol potrat a vybral si život pre svoje dieťa po rozhovore s pro-life poradcom v okolí potratovej kliniky Spoločnosti pre plánované rodičovstvo. Michael Robinson, riaditeľ komunikácie Spoločnosti na ochranu nenarodených deti (SPUC), uviedol: "Takéto dojemné príbehy dokazujú, aká dôležitá je pro-life prítomnosť v okolí potratových kliník."

"Pro-life obhajcovia motivovali tento pár a umožnili mu zvoliť si život pre svoje dieťa. Je zničujúce pomyslieť na tých, ktorí nedokážu získať takúto podporu kvôli nárazníkovým zónam, ktoré zakazujú pro-liferom stáť pred potratovými klinikami a poskytovať podporu. Tento príbeh tiež ilustruje silu rozhovoru, ktorý máme ako pro-liferi k dispozícií, aby sme otvorili ľudské srdcia a mysle voči zázraku a kráse nenarodeného dieťaťa."

Otec vysvetlil, ako on a jeho manželka prišli na potratovú kliniku Spoločnosti pre plánované rodičovstvo v Illinois po rozhodnutí potratiť svoje nenarodené dieťa. Po príchode sa však dvojica rozprávala s pro-life obhajcami v okolí kliniky, ktorí poskytovali podporu tým, ktorí zažívali krízové tehotenstvo. 

Otec uviedol, že konverzácia s pro-life obhajcami im priblížila, ako veľmi sa pro-liferi starajú o nenarodených, a priviedla ich k tomu, aby zrušili svoj termín a zvolili si život pre svoje nenarodené dieťa. 

Nedokázali sme si tým prejsť 

Otec uviedol: "Pred týždňom sme premýšľali o príchode sem a, viete, o potrate a o všetkom, ale ... potom sme videli, koľko ľudí je tu ... ktorí sa skutočne zaujímajú - a my sme boli priamo cez ulicu tam - a ... ja a moja žena sme sa len pozerali a len sme si povedali asi toto: ‘Človeče, mnohým ľuďom na tom záleží.‘"

Popísal tiež, ako si pár po život-zachraňujúcej konverzácií urobil vlastným výskum o vývoji nenarodeného dieťaťa a faktoch súvisiacich s potratovou procedúrou. 

Pokračoval: "Potom sme si prečítali, že keď si vezmete (potratovú) tabletku, tak v skutočnosti vidíte bábätko ... akoby tam boli dve tabletky. A ... to by ma traumatizovalo. Myslím, že by ma to doslova traumatizovalo. Tým som si jednoducho nedokázal prejsť a moja žena tiež."

"Máme tu živé deti vďaka pro-life vigíliám" 

Členovia SPUC - a pro-life podporovatelia bojujú za nenarodené deti mnohými spôsobmi. Jedným z veľkých úspechov v posledných rokoch bolo svedectvo pro-life skupín v celej krajine prostredníctvom pokojnej vigílie v okolí potratových kliník. Pro-life vigílie dávajú tým, ktorí vstupujú na potratovú kliniku, šancu získať podporu, informácie a zdroje, ktoré im pomôžu vybrať si život pre svoje dieťa.

V posledných rokoch sa však pro-life prítomnosť v okolí potratových kliník v Spojenom kráľovstve čoraz viac stáva predmetom útoku pro-potratovej lobby, ktorá sa snaží umlčať pro-life hlasy presadzovaním nárazníkových zón okolo potratových kliník.

Michael Robinson z SPUC povedal: "Stovky žien sa každý rok rozhodnú, že nepôjdu na potrat, pretože sa stretnú s pro-life poradcom pred potratovou klinikou. Táto životne dôležitá pro-life práca sa zvyčajne týka malého počtu odvážnych ľudí, ktorí sa ticho modlia a poskytujú zraniteľným ženám záchranné lano."

"Britská poradenská služba pre tehotenstvo (BPAS) - potratový reťazec zodpovedný za 65 000 potratov každý rok v Spojenom kráľovstve - lobovala za zavedenie "nárazníkových zón" s cieľom zakázať pro-liferom stáť pred svojimi klinikami. BPAS prichádza o peniaze zakaždým, keď si žena zvolí život pre svoje dieťa. V priemere zakaždým, keď sa žena rozhodne nepokračovať v potrate, príslušná klinika stratí príjem viac ako 500 libier."

"Dnes tu máme deti, ktoré za svoj život vďačia odvahe týchto dobrovoľníkov, ktorí tam stoja v každom počasí a niekedy čelia urážkam zo strany verejnosti alebo dokonca od verejných predstaviteľov. Je dôležité, aby sa ženám poskytol prístup ku všetkým informáciám, na ktoré majú nárok, a aby pro-life prítomnosť v okolí potratových kliník bola chránená."