IMG_1445_(2)_1024_512_75_s_c1.jpg

Vyhrážanie smrťou blízkych po tom, čo britská politička hlasovala za život

374
Milko Kostovič
Kultúra smrti

Britskí členovia hnutia pro-life žiadajú pro-life svetovú komunitu, aby vyjadrila podporu odvážnej poslankyni, ktorá musela opätovne čeliť internetovej šikane kvôli hlasovaniu v mene nenarodených. 

"Vyjadrujeme solidaritu škótskej poslankyni Dr. Lise Cameron, ktorá dostala vyhrážky smrťou po hlasovaní v súlade so svojim hlboko zakoreneným pro-life presvedčením," uviedla Spoločnosť na ochranu nenarodených detí (SPUC). 

Michael Robinson, riaditeľ pre komunikáciu so sídlom v Glasgowe, dodal: "SPUC žiada všetkých, ktorí uznávajú dôležitosť slobody prejavu a slobody svedomia, aby prejavili solidaritu s Dr. Cameron pridaním svojho mena do online poďakovania."

6. júla SPUC obdarovala hrdinskú poslankyňu s kyticou bielych kvetov v mene svojich členov a podporovateľov. Biele kvety boli narážkou na nenásilnú nemeckú protinacistickú skupinu s názvom "Biela ruža"

24. júna bola škótska poslankyňa Dr. Lisa Cameron jednou zo 47 poslancov, ktorí hlasovali proti návrhu zákona, ktorý sa snažil zabrániť pro-life svedkom v poskytovaní "last-minute" pomoci tehotným ženám v okolí potratových kliník v Anglicku a Walese. O niekoľko dní neskôr dostala poslankyňa správu prostredníctvom Facebooku, že je "tučná štetka" a že zabijú staršieho člena jej rodiny.

Lisa Cameron upovedomila políciu. 

Robinsonovi tento incident pripomína zavraždenie Jo Cox. Jo Cox bola poslankyňou za volebný obvod Batley a Spen, keď ju zavraždil muž, ktorý nesúhlasil s jej podporou ďalšieho členstva Británie v Európskej únii.

"Je strašné, keď si pomyslím, že v tom istom mesiaci, keď si pripomíname výročie hroznej vraždy poslankyne Jo Cox, ďalší zásadový politik dostáva násilné vyhrážky," vyjadril sa Robinson pre redakciu LifeSiteNews. 

"Pro-potratová ideológia je založená na násilí," pokračoval. "Nie je preto prekvapením, keď pro-potratoví aktivisti stelesňujú túto agresiu a násilie vo svojom konaní."

Cameron, ktorá je členkou Presbyteriánskej cirkvi v Škótsku, bola vystavená záplave internetovej šikany, keď 9. júla 2019 hlasovala proti pokusu westminsterského parlamentu oslabiť pro-life potratový zákon Severného Írska. 

Cameron sa pre denník Scottish Catholic Observer vyjadrila, že čoskoro po hlasovaní začala dostávať "traumatické" a "hrôzostrašné" vyhrážky a že zlomyseľnosť sa stupňovala, keď na Facebooku objasnila svoje dôvody - vrátane dvoch samovoľných potratov. 

"Hneď, ako som zverejnila príspevok, bola som zaplavená nenávistnými reakciami," vyjadrila sa pre katolícke noviny. 

"Ľudia mi skutočne ubližovali a nadávali za moje rozhodnutie. Odkazovali mi, že podporujem znásilňovanie žien, posielali mi fotografie znásilnení a potratených plodov a hovorili mi, že by som sa sama mala potratiť."

Dokonca aj členovia a predstavitelia jej vlastnej Škótskej nacionalistickej strany (SNP) ju kárali za hlasovanie, a bolo jej odkázané, že by mohlo byť "v súčasnosti nezlučiteľné zastávať pro-life názory a byť poslancom za SNP."

Keďže Cameron uviedla, že v tejto veci nedostala od svojho straníckeho vedenia podporu a uistenie, poslankyni sa zastal biskup Hugh Gilbert, predseda Škótskej konferencie biskupov. V mene poslankyne vystúpil aj katolícky biskup John Keenan.