Stella creasy

Politička obhajuje zabíjanie detí potratmi, zatiaľ čo v rukách drží svoju dcéru

205
Milko Kostovič
Kultúra smrti

Britská politička držala svoju dcéru v rukách, zatiaľ čo pokračovala v presadzovaní svojej potratovej agendy na pôde parlamentu. V minulosti chválila tých, ktorí zničili pro-life billboard a viedla úsilie donútiť Severné Írsko, aby legalizovalo potraty. 

Podľa reportáže Yahoo News priviedla labouristická poslankyňa Stella Creasy svoju malú dcéru do dolnej snemovne počas rozpravy o potratoch. 

Zatiaľ čo držala svoje dieťa, argumentovala, že parlament by mal aj naďalej tlačiť na Severné Írsko, aby legalizovalo potraty na požiadanie.

"My všetci si uvedomujeme, že pre mnohých ľudí je to zložitá téma a že na všetkých stranách tejto rozpravy nájdeme silno-zastávané názory," uviedla Creasy podľa denníka Mirror. "Ale jedným z dôvodov, prečo sa táto snemovňa postavila za ľudské práva všetkých žien v Spojenom Kráľovstve, bolo to, že hoci ide o zložitú tému, to ešte neznamená, že by ich práva mali byť odmietané."

V minulom roku britský parlament odhlasoval zámer, aby prinútil Severné Írsko legalizovať potraty, zatiaľ čo zákonodarný orgán Severného Írska Stormont nebol funkčný. Tento týždeň však severoírsky parlament odmietol úsilie britského parlamentu prinútiť ho legalizovať potraty na požiadanie.

Stella Creasy tvrdila, že je to neprijateľné. Ona si myslí, že zabitie nenarodeného dieťaťa pri potrate je "ľudským právom" a vyhlásila, že jej malá dcéra by s tým súhlasila. 

"A ja rešpektujem argument ... rovnako ako moja dcéra, že ľudské práva sú jadrom všetkého tohto a že parlament by mal prísť so svojimi alternatívnymi návrhmi, ak sa im tieto nariadenia nebudú páčiť," uviedla. 

"Pretože nepredložiť takéto nariadenia by znamenalo ďalšie oneskorenie a pravdepodobne by ženy v Severnom Írsku robili nebezpečné rozhodnutia, pretože nie je jasné, aké služby sú im k dispozícii," pokračovala Creasy. 

Pro-potratová legislatíva, ktorú poslankyňa podporuje, by umožnila potrat nenarodených detí v podstate z akéhokoľvek dôvodu do 24 týždňov a počas všetkých deviatich mesiacov tehotenstva v prípade "vážnych" anomálii plodu. 

Obhajcovia práv postihnutých ľudí však kritizujú pro-potratové opatrenia ako diskriminačné. Legislatíva umožní potraty nenarodených detí až do ich narodenia kvôli tomu, že majú Downov syndróm alebo dokonca rázštep pier. 

Odkedy bolo Severné Írsko prinútené legalizovať potraty, tak minimálne 129 nenarodených detí bolo potratených, uvádza Spoločnosti na ochranu nenarodených detí (SPUC). 

Liam Gibson, hovorca SPUC v Severnom Írsku, ocenil severoírsky parlament za prijatie opatrení na ochranu nenarodených detí a zvrátenie pro-potratového úsilia. 

"Každý politik, ktorý podporuje zabíjanie nevinných detí, si nezaslúži zastávať zvolenú funkciu. Voliči by ich mali odmietnuť bez ohľadu na iné politiky, ktoré presadzujú. Ľudia si musia pamätať na to, čo sa dnes stalo v parlamente, keď budú ďalšie voľby," uviedol Gibson začiatkom tohto týždňa ešte predtým, ako sa k veci vyjadrila poslankyňa Creasy. 

"Legislatíva, ktorá umožňuje zabíjanie nevinných detí, je celá nelegitímna," pokračoval Gibson. "Nespravodlivý zákon nie je žiadnym zákonom. Ak politici nezmenia nespravodlivú legislatívu, je to na ľuďoch, aby vymenili svojich politikov."