donaldtrump113.png

Pro-life lídri chvália D. Trumpa za odstrihnutie financovania pro-potratovej WHO

551
Zuzana Smatanová
Kultúra života

Medzinárodní pro-life lídri pochválili vo svojom liste, ktorý napísali v mene IRTLF (International Right to Life Federation - Medzinárodná federácia ´Právo na život´), prezidenta Donalda Trumpa za to, že zrušil dotácie na financovanie propotratovej Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO). Začiatkom apríla prezident nariadil svojej administratíve, aby zastavila dotácie WHO, pretože zneužila prebiehajúcu pandémiu na svoje vlastné ciele.

V liste, ktorý podpísali desiati pro-life lídri, na čele s Johnom Smeatonom, viceprezidentom IRTLF, vyjadrili podporu a "solidaritu z celého srdca" s prezidentom Trumpom a zároveň odsúdili WHO ako organizáciu, ktorá "má dlhú históriu cieľavedomého ohrozovania života v globálnom merítku".  

List: Svet, oslobodený od krutého zovretia WHO. Píše sa v ňom:

"IRTLF s veľkým uznaním a z celého srdca vyjadruje solidaritu s Vaším odvážnym a statočným krokom, ktorý viedol k odfinancovaniu WHO. WHO má dlhú históriu cieľavedomého ohrozovania života v globálnom merítku. Previnenia WHO sú však neporovnateľne väčšie.

IRTLF by chcela upozorniť na fakt, že WHO si osvojila pro-potratový postoj a potrat dokonca vydáva za "ľudské právo". Potrat nielenže označuje za obyčajnú "lekársku procedúru", ale otvorene sa vyjadruje, že zákony, ktoré "trestne postihujú lekárske procedúry, vrátane potratu, ktorý si žiada iba žena", by sa mali na celom svete zrušiť. A potom, 27. marca tohto roku, uprostred pokračujúcej pandémie COVID-19, označil hovorca WHO potrat za "nevyhnutnú službu" ako súčasť smerníc WHO, podľa ktorých "právo ženy na voľbu (choice) a na starostlivosť o jej sexuálne reprodukčné zdravie, by sa malo rešpektovať bez ohľadu na prebiehajúcu krízu koronavírusu." WHO nehanebne zneužilo celosvetovú krízu k tomu, aby presvedčila ženy, že si môžu sami "vykonať vlastný bezpečný potrat" doma. Ženy môžu konzultovať s lekárom, ale nie osobne, ale cez telefón alebo video chat a následne môžu obdržať poštou potratové tabletky, pričom by v prípade komplikácií boli na hony vzdialené od lekárskej pomoci.  

Takéto pravidlá WHO, odhliadnuc od ich agendy, ktorá zabíja milióny bábätiek, by ešte viac ohrozovali fyzické a mentálne zdravie žien na celom svete, pretože by sa nemohli zúčastniť náležitej konzultácie a potratu pod dohľadom. Táto potratová tabletka totiž v skutočnosti funguje ako kovový háčik v chemicky vyrobenej kapsulke.  

IRTLF je presvedčená, že nastal čas vytvoriť celosvetové hnutie na ochranu nevinných po celom svete pred tragédiou potratu, ktorý propagujú vlády a medzinárodné organizácie, ako je aj WHO. Tlieskame Vám, pán prezident, že preukazujete mimoriadnym spôsobom úlohu lídra pri záchrane života, narodeného, aj nenarodeného. Úprimne dúfame, že v tejto svojej spravodlivej činnosti budete pokračovať a podarí sa Vám vybudovať nielen pro-life Ameriku, ale aj pro-life svet, oslobodený od krutého zovretia WHO, ktorá takmer vôbec nedbá na hodnotu a nedotknuteľnosť každého ľudského života." 

Medzitým SPUC informovala  o ďalšej politike WHO proti životu, ktorá sa opäť objavila uprostred pandémie. Mr. Smeaton uviedol: "WHO si týmto vyslúžila smutné miesto v histórii za hanebné zneužitie krízy koronavírusu. Politika tejto organizácie, ktorá sa dlho vyznačuje proti-rodinnou politikou a politikou proti životu, je vždy pripravená zneužiť slabé miesta, tentoraz to bola pandémia. Prezident Trump brilantným a odvážnym spôsobom odstrihol financovanie tejto organizácie, čo sa stalo dôležitým stupňom v odstraňovaní celosvetového pro-potratového poriadku."