Fórum života protestuje proti vraždiacim tabletkám

171
Kultúra smrti

Občianske združenie Fórum života dôrazne protestuje proti iniciatíve propotratových aktivistov z viacerých krajín, ktorí žiadajú predstaviteľov G20, aby na svojom summite umožnili jednoduchšiu distribúciu tabletiek, ktoré spôsobujú chemický potrat. Svoj návrh zdôvodňujú tým, že v čase pandémie spôsobenej novým koronavírusom, ženy z rôznych krajín majú sťažený prístup do potratových kliník. Podľa uvedeného návrhu by tabletky mal mať možnosť predpísať obvodný lekár a tehotnej žene by boli doručené poštou. Ona v domácom prostredí potratí. 

Pod označením RU 486 boli potratové tabletky vyvinuté s jediným cieľom – umelo vyvolať potrat a smrť ľudského plodu. Navyše môžu spôsobiť u ženy zdravotné komplikácie, najmä nadmerné krvácanie, nedostatočné vyčistenie maternice a psychické problémy počas potratu i po ňom. Slovenská republika potrat chemickou cestou v našich zákonoch nepozná a teda by bol v rozpore s našou legislatívou. 

Nemôžeme súhlasiť ani s “dočasným” zavedením tejto praxe, lebo okrem toho, že takého opatrenie ide proti životu nenarodeného dieťaťa a vystavuje ženu rizikám ohrozenia jej zdravia, je veľmi pravdepodobné, že legislatíva sa už nikdy nevráti do pôvodného stavu. 

Je predsa neakceptovateľné, aby sa súčasná zložitá situácia vzniknutá pandémiou COVID-19 zneužívala na uľahčenie smrti nenarodených detí.

Preto sa pripájame k petícii CitizenGo, ktorá žiada zastaviť domáce chemické potraty. Link na petíciu. Naše vyhlásenie posielame predstaviteľom EÚ, ktorí zastupujú aj Slovensko na rokovaniach samitu G20.

V Bratislave, 22. apríla 2020

Marcela Dobešová

predsedníčka Fóra života