Jair Bolsonaro

Brazílsky prezident vyzýva k národnému dňu modlitieb a pôstu počas pandémie

159
Zuzana Smatanová
Kultúra života

Brazílsky prezident Jair Bolsonaro vyzval začiatkom apríla na národný deň modlitby a pôstu za "oslobodenie Brazílie od zla" pandémie koronavírusu.

Vzápätí vyvstala vlna kritiky jeho manažmentu aj v súvislosti s rastúcim počtom mŕtvych v dôsledku nákazy. Bolsonaro sa podľa Reuters stretol s evanjelickými pastormi Letničného hnutia. "S pastormi a náboženskými lídrami vyhlasujeme deň pôstu pre Brazílčanov, aby sa Brazília oslobodila od tohto zla čo najskôr", uviedol prezident pre rozhlasovú stanicu Jovem Pan. V Brazílii je potvrdených 9.056 prípadov, zatiaľ čo smrteľných prípadov vzrástlo z 299 na 359. 

CBN News už dávnejšie informovalo, že Bolsonaro potvrdzuje svoju vieru v Ježiša aj účasťou na kresťanskej bohoslužbe a misijných stretnutiach pod názvom "Poslaný". Bolsonarov hovorca bol minulý mesiac pozitívne testovaný na vírus, a to len pár dní po tom, čo spolu s Bolsonarom odcestovali na stretnutie s prezidentom Trumpom na Floride. Brazílsky kongresman, evanjelický pastor Marco Feliciano, povedal: "Brazília je vo vážnej kríze. Sily zla povstali proti kresťanskému prezidentovi, ktorý má bázeň pred Bohom a obraňuje rodinu. Prezident vyzýva národ k pôstu a modlitbe pokánia na 5. apríla." Modlitba by mala začať v sobotu o polnoci a končiť v nedeľu na poludnie. Mottom brazílskeho prezidenta je: "Brazília v prvom rade, Boh nadovšetko." Je presvedčený o dôležitom postavení najvyššej pravdy pred politikou.