aliciakeys.png

Alicia Keys: Moja matka ma takmer potratila, ale som rada, že si vybrala život

177
Milko Kostovič
Kultúra života

Vyhlásená speváčka a skladateľka Alicia Keys nedávno poďakovala svojej matke, že si vybrala život, keď mohla ísť na potrat. 

V rozhovore pre CBS News hovorila 39-ročná Keys o svojej novej knihe More Myself: A Journey (Viac o sebe: Cesta) a odvahe jej matky, ktorá sa obetovala, aby jej poskytla lepší život. 

Speváčka uviedla že jej matka Terry Augello bola slobodná a pracovala ako koncipientka, keď otehotnela. V situácii, keď čelila mnohým problémom, zvažovala potrat. 

"Dokonca aj jej matka jej povedala: ‘Terry, ty robíš všetko komplikovane,‘" povedala Keys. "Bola pred veľkým rozhodnutím. A som si istá, že v tom čase ani nevedela, prečo sa tak rozhodla. Ale ona to vedela. Vedela, čo musí urobiť."

Nebolo to ľahké rozhodnutie. Keys uviedla, že vyrastala v jednej z najtvrdších štvrtí New Yorku, Hell's Kitchen, a finančne sa veľmi trápili. 

"Vychovala dievča v centre štvrti Hell's Kitchen (Pekelná kuchyňa), ktorá vyzeralo rovnako ako znel jej názov, viete si to predstaviť? Ťažké, nebezpečné, náročné, strašidelné." 

Hoci sa nie vždy cítila byť vďačná, keď vyrastala, dnes si skutočne váži obetí, ktoré pre ňu priniesla jej matka. 

"Nedokážem si ani predstaviť, že by som dnes ako matka poslala svoje dieťa do týchto ulíc. Ale ak ste museli, čo mala potom urobiť? Musela chodiť do práce, ja do školy. Museli sme žiť. Takto to je," povedala. "Som jej veľmi vďačná za to, že si ma vybrala. Skutočne si ju vážim."

Keys je dnes slávna speváčka, skladateľka a klaviristka s 15 cenami Grammy Awards. Je tiež vydatá a má dve deti. A to všetko preto, že jej matka si vybrala život.