samabortion.png

Video vnucuje potraty deťom: Iba ženy sa môžu rozhodnúť, či je zabíjanie detí OK

218
Milko Kostovič
Kultúra smrti

Potratoví aktivisti sa zameriavajú na čoraz mladšie deti so svojou radikálnou potratovou agendou. 

Amaze, ktorý sa sám označuje za komplexný program sexuálnej výchovy pre rodičov aj deti, nedávno zverejnil na Youtube nové video, ktoré má vysvetľovať potraty malým deťom. 

Časopis Ms. uvádza, že skupina zverejnila animované video na konci februára, doplnené o "fialovú postavičku priateľskú k deťom" s menom Sam a "zábavné farby a ilustrácie", aby si u detí udržali pozornosť. 

"Najdôležitejšie je, že video zdôrazňuje, že rozhodnutie donosiť dieťa alebo ísť na potrat je proste voľbou," informuje magazín. 

Ide tu však o viac. Video uvádza deti do omylu, keď zobrazuje nenarodené dieťa ako malú červenú škvrnku tkaniva, a nie ako jedinečnú živú ľudskú bytosť. Tvrdí tiež, že pro-life tehotenské centrá sú v skutočnosti "falošnými klinikami", ktoré "klamú" a "nútia" ľudí robiť zlé rozhodnutia. 

V prípade, že si niekto kladie otázku, aké mladé je obecenstvo, webstránka programu približuje článok s názvom: "Zmysel začatia sexuálnej výchovy v materskej škole."

Vo videu postavička Sam hovorí deťom, že ženy niekedy idú na potrat, pretože už nechcú viacej detí. Ďalšie ženy sa podľa postavičky obávajú, že si možno nebudú môcť dovoliť dieťa alebo dokončiť školu.

Iné môžu ísť na potrat, pretože "sa môže vyskytnúť nejaký problém s plodom, buď sa nevyvíja správne, alebo má vážne a nevyliečiteľné ochorenie," hovorí postavička - čím do detských myslí zasieva myšlienku, že deti so zdravotným postihnutím nie sú cenné. 

Keď sa vysvetľuje, ako sa vykonáva chirurgický potrat, video ukazuje veľmi malú červenú kreslenú škvrnku, ktorá je "jemne odsatá" z maternice. Tvrdí sa tu tiež, že potraty sú "veľmi bezpečné"

"Nech je tu akýkoľvek dôvod, závisí od osoby, ktorá je tehotná, ako sa rozhodne," hovorí postavička deťom. 

Video vyhlasuje, že poskytuje "základné fakty" o potrate, no v skutočnosti presadzuje potratovú agendu. Tracie Q. Gilbert, spoluzakladateľka Amaze, to vysvetlila vo svojom rozhovore s časopisom. 

"Potrat je zdravotnou praxou ako každá iná ... " uviedla Gilbert. "Podobne ako iné veku-primerané medicínske služby, ktoré môže mladý človek potrebovať, je kvalitná reprodukčná starostlivosť právom, keďže zaisťuje, aby potreby mladých ľudí boli naplnené VŠETKÝMI spôsobmi, ktoré si zaslúžia."

Gilbert sa s nádejou vyjadrila, že video "začne dialóg" medzi rodičmi a deťmi a pomôže im "dostať sa na prirodzené miesto, kde si budú vymieňať svoje osobné hodnoty".

Gilbert však jasne upozornila, že podpora potratov na požiadanie je jedinou skutočnou "hodnotou", ktorú by mali rodičia vštepovať svojim deťom. 

"A hoci zdieľanie hodnôt je užitočné a doporučuje sa, rodičia by mali byť opatrní, aby to nerobili spôsobom, ktorý na mladého človeka vyvíja neprimeraný tlak alebo predstavy," uviedla Gilbert. 

Gilbert zároveň naznačila, že rodičia, ktorí "sa skutočne starajú o blaho dieťaťa", nikdy nepovedia nie, ak ich dieťa chce potrat; a tí, ktorí tak urobia, majú "vysoko obmedzujúce" a "sexuálne negatívne" názory. 

Program Amaze je úzko prepojený s pro-potratovou organizáciou Advokáti mladých, o ktorej sa vie, že sa snaží normalizovať potraty prostredníctvom svojej kampane 1 in 3. Ako partneri sú uvedení aj Medzinárodná spoločnosť plánovaného rodičovstva a Populačný fond OSN (UNFPA).

LifeNews tiež písal o novom pro-potratovom programe na začiatku roku 2019, keď sa spustil YouTube kanál zameraný na deti vo veku 4 rokov so svojou pro-potratovou agendou sexuálneho vzdelávania. 

Jedno z videí uverejnených začiatkom minulého roka s názvom "Takže si myslíš, že si tehotná" tiež falošne informuje deti o pro-life tehotenských centrách. Nalieha na nich, aby sa vyhli neziskovým organizáciám a namiesto toho navštívili Spoločnosť pre plánované tehotenstvo, ak si myslia, že by mohli byť tehotné. Tiež zobrazuje rodičovstvo dospievajúcich v negatívnom svetle. A hoci je rodičovstvo dospievajúcich rozhodne náročné, vo videu sa neuvádzajú žiadne negatívne následky potratu.

Videá Amaze, ktoré sú k dispozícii každému dieťaťu s pripojením na internet, nie sú určené len americkému publiku. Organizácia Advokáti mladých chce osloviť vnímavých študentov po celom svete. 

"AMAZE sa stáva medzinárodným s partnermi ako je Marie Stopes, IPPF/WHR a DKT," oznamuje webová stránka programu v roku 2019. "Náš web a desať základných videí sa momentálne prekladá do desiatich najčastejšie používaných jazykov na svete."

Bývalí potratoví pracovníci tvrdia, že potratový priemysel využíva sexuálnu výchovu na zacielenie na malé deti a podporu ďalších potratov.