suethayer8-190x107.jpg

Bývalá zamestnankyňa potratovej kliniky: "Som tu kvôli vašim modlitbám"

179
Milko Kostovič
Kultúra života

Nik v mladosti nesníva o práci v potratovom priemysle. 

Potratoví pracovníci nie sú našimi nepriateľmi; sú príležitosťou svedčiť o oslobodzujúcom milosrdenstve Ježiša Krista. On je Ten, ktorý dokáže zaranžovať to, že sa na omši modlíte vedľa bývalého potratového pracovníka. 

Sue Thayer, bývalá manažérka Spoločnosti pre plánované rodičovstvo, to veľmi dobre vie. Keď navštívila Arizonu, nebola jedinou potratovou pracovníčkou na omši. 

Bývalá zamestnankyňa Spoločnosti pre plánované rodičovstvo a whistleblowerka Mayra Rodriguez sa vrátila na svoje bývalé pracovisko prvýkrát po prepustení - tentoraz, aby sa modlila spoločne s účastníkmi kampane 40 dní za život. 

Minulý rok Mayra Rodriguez vyhrala súdny spor proti Spoločnosti pre plánované rodičovstvo vo výške 3 miliónov dolárov. Mayru Rodriguez ich žalovala za to, že ju vyhodili kvôli nahláseniu výskytu neodborne vykonaných potratov, sfalšovaných dokumentov, zlyhaniach pri ohlasovaní sexuálneho zneužívania maloletých a ďalších vecí!

"Som tu dnes kvôli vašim modlitbám," odkázala davu. 

"Skrz láskavé a milujúce oči Mayry jasne vidíme, že zamestnanci Spoločnosti pre plánované rodičovstvo nie sú našimi nepriateľmi," napísal Jim, ktorý vedie kampaň v meste Tempe (kde vystupovali aj Sue a Mayra).

"Takže nezabúdajme, že u Boha je možné všetko a nikdy sa neprestávajme modliť za premenu v srdci potratových pracovníkov."

Nashville, Tennessee

Modlite sa za Nashville! Začiatkom tohto týždňa bolo mesto zdevastované vraždenou búrkou, ktorá si vyžiadala desiatky životov. 

Kým Nashville sa začína spamätávať, modlitební bojovníci kampane 40 dní za život pokračujú vo svojej vigílii. Deň po búrke zachránili dieťa!

"Dobrovoľník mohol hovoriť s mužom, ktorého manželka bola v zariadení usilujúc sa o potrat," napísala Kathleen, miestna predstaviteľka. "Náš dobrovoľník sa s mužom modlil, rozprával mu o miestnych zdrojoch a naliehal na neho, aby sa porozprával so svojou manželkou. Pri odchode z parkoviska hovorili, že si dieťa nechajú!"

Warri, Nigeria

Okoloidúci sa obrátil na účastníkov vigílie, aby sa ich opýtal, prečo sa modlia za ukončenie potratov, pričom argumentoval, že počas tehotenstva sa dieťa ešte nevyvinulo. 

Člen tímu poučil okoloidúceho, keď mu poskytol informácie o vývoji plodu. "Mnohí nemohli uveriť, že srdce dieťaťa začína biť po 21 dňoch," informoval Joy, vedúci vigílie.