marincarter.png

Lekári povedali mojej matke, aby ma potratila. Som rada, že si vybrala život .

462
Milko Kostovič
Kultúra života

Stredoškoláčka, ktorá sa narodila bez kompletnej ruky, povedala, že je "šťastná, že žije". Je vďačná za každý deň a ďakuje svojej matke, že si vybrala život. 

Lekár ponúkol matke Marin Carterovej príležitosť ju potratiť, keď počas štvrtého mesiaca tehotenstva zistili, že ruka dieťaťa sa kompletne nevyvinie. Jej matka sa však namiesto toho rozhodla pre pôrod, uviedla 17-ročná Carter. 

Marin Carter sa podelila o svoj príbeh vo virálnom videu a vysvetľuje, ako sa rozprávala so svojimi priateľmi o prezidentovi Donaldovi Trumpovi a na tému potratov. Táto konverzácia ju priviedla k tomu, aby hovorila o svojich názoroch, povedala. 

"Užívam si každý deň, že som na žive a niekedy mnou lomcujú emócie, ale som šťastná, že som nažive, a som rada, že som sa narodila týmto spôsobom," povedala Carter vo videu. 

"Som rada, že ma Boh stvoril týmto spôsobom a stavia ma pred výzvy, dáva mi veci, ktorým musím čeliť," dodala. "Každý deň je darom od Boha a proste ma zraňuje, keď niektorí ľudia to berú svojim deťom a vezmú im životy."

Študentka strednej školy sa tiež zmienila o Trumpovi a s úsmevom dodala: "Takže chcem len povedať, Trump 2020!"

"Trump miluje Ameriku rovnako ako ja," povedala pre portál Daily Caller News Foundation. "Hovorí od srdca, čoho sa väčšina kandidátov bojí."

"Proste má väčšiu úctu k životom amerických občanov," dodala. 

Carter sa vyjadrila, že je "veľmi vďačná", že jej matka si namiesto potratu zvolila život. 17-ročná Carter hráva aktívne futbal od svojich troch rokov. Je stredoškolská športovkyňa, ktorá sa čoskoro chystá prihlásiť na Southern college. 

"Bez mojej mamy a otca by som nemala príležitosti, ktoré som dnes dostala," uviedla. "Podporujú ma vo všetkom, čo chcem vyskúšať. Narodila som sa týmto spôsobom a nevidím žiadny rozdiel, a som presvedčená, že som jedinečná, nie postihnutá."

Stredoškoláčka, podľa vlastných slov, vyrastala v mestečku Brunswick v Georgii. 

"V takom malom meste som nikdy nevidela sebe podobných ľudí. Sociálne médiá neboli až do chvíle, keď som bola na strednej a práve vtedy ma to zasiahlo," vysvetlila v súvislosti s tým, prečo sa rozhodla vystúpiť na platforme sociálnych sietí a podelila sa o svoj príbeh a názory o potrate. 

"Vtedy som sa so svojou rodinou presťahovala do väčšieho mesta a veci boli iné," pokračovala. "Chcem, aby deti ako ja vedeli, že nie sú samé a že potrebujú byť zmierené s tým, kým sú."