March for life 2020

'Najhoršia nočná mora pre potratársku lobby': ´Pochodu za život´ dominovali najmä mladí

582
Zuzana Smatanová
Kultúra života

Médiá opäť raz vo veľkej miere ignorovali mohutný Pochod za život, ktorý sa odohral v januári 2020 vo Washingtone, D.C. Odhliadnuc od samotného pochodu sa na Pochode za život a na pro-life hnutí celkovo prehliada jedna z veľmi dôležitých vecí - jedného aj druhého sa vo všeobecnosti zúčastňujú neuveriteľne mladí ľudia.

Podľa Samanthy Sullivan z The Blaze by mala byť z toho potratárska lobby riadne "vydesená", pretože mladí ľudia sa nielen zhromažďujú v pro-life hnutí, ale sú aj neuveriteľne presvedčiví, výreční a rozumejú veci: "Je až zarážajúce, koľko málo pozornosti sa dostane takej mase. Všetko sú to mladí ľudia - boli tam samozrejme rôzne vekové skupiny, no jednoznačne dominovali mladí. Netušila som, že až v takej miere."  

Sullivanová vysvetlila, že nešlo len o deti, ktoré vzali so sebou na pochod rodičia - išlo o mladých, ktorí sú vášnivo zapálení za riešenie tohto problému. Plné autobusy mladých, množstvo veriacich kresťanov, najmä z katolíckych škôl. Mnohí z nich mi prezradili, že to nie je ich prvý pochod; chodia na ne už od 14-tich. Majú seriózne a presné vedomosti aj o problematike samotného potratu. Hovorili aj o vedeckom hľadisku na túto vec, ktoré je v tomto prípade na našej strane. Vskutku neuveriteľné, ale títo ľudia vedia o potrate všetko, odpredu aj odzadu.

"Sú mladí a skvele informovaní; čo však empatia? Vedia len pekne a nahlas rozprávať, alebo chápu aj ´ľudskú´ stránku veci? Veľmi inšpirujúce boli pre mňa odpovede týchto ľudí na otázku, ktorú som každému položila: "Čo by ste povedali žene, ktorá uvažuje o potrate?" Ich odpovede boli plné pochopenia a súcitu. Žiadna jedovitosť; žiadne nepriateľstvo. Väčšina z nich by žene v prvom rade povedala, že ju majú radi aj napriek tomu, čo by chcela urobiť a potom by sa jej usilovali vysvetliť, že má aj iné možnosti riešenia svojej situácie, o ktorých jej však Planned Parenthood z pochopiteľných dôvodov nič nepovie. Veľmi milo a príjemne ma prekvapili - všetko na tomto Pochode ma milo prekvapilo!" 

Sullivanová sa z Pochodu za život 2020, na ktorom sa zúčastnilo enormné množstvo mladých ľudí, vrátila s varovaním pre pro-choice a potratárskych aktivistov, ako je aj Planned Parenthood: "Tieto ´decká´ sú najhoršou nočnou morou pre potratársku lobby - sú totiž mladí, výborne informovaní, vedia o čom hovoria a sú horlivo zapálení za toto hnutie. Na mieste potratárskej lobby by som sa riadne vydesila."

Modlime sa za to, aby Boh medzi nami aj naďalej vzbudzoval hlasy, ktoré budú bojovať za tých, čo nemôžu hovoriť, najmä za nenarodené bábätká v lone matky!