man_addicted_to_computer_810_500_75_s_c1.jpg

Netflix sa spojil s liberálnym médiom, aby natočili vzdelávaciu sériu o perverznom sexe

200
Milko Kostovič
Kultúra smrti

Seriál "Sex, Explained" (v slovenskom preklade "Sex - máme jasno", pozn. prekl.) sa okrem iného venuje "nehodnotiacim" spôsobom témam, ako je sex s viacerými partnermi, príťažlivosť k partnerom oboch pohlaví a bondáž. 

Prehliadali ste už niekedy Netflix s úmyslom nájsť program, ktorý by sa detailne zaoberal zvláštnymi sexuálnymi fantáziami a sklonmi ostatných ľudí? Ja tiež nie. Netflix však rozhodne prešiel dlhou cestou od bodu, keď bol iba streamingovou službou, po súčasnosť, kedy vytvára a podporuje relácie, ktoré predstavujú sexuálne fetiše, ako napr. spanie s viacerými partnermi, príťažlivosť k partnerom oboch pohlaví a bondáž. 

Táto show bola vytvorená v spolupráci s ľavicovým spravodajským serverom Vox. Herečka s ľavicovými sklonmi Janelle Monáe je rozprávačkou dokumentárnej série, ktorá sa detailne zaoberá témami ako pôrod, sexuálne fantázie a príťažlivosť. 

Skutočnosť, že Netflix v súčasnosti automaticky spúšťa upútavku na túto dokusériu, keď si diváci zapnú platformu, znamená, že rodiny sú vystavené tomuto hedonistickému obsahu bez toho, aby si čokoľvek zvolili. A toto má pomerne veľký dosah vzhľadom na to, že je viac amerických domácností, ktoré majú Netflix než tých, ktoré majú platenú TV. 

Aby však prebudili novinárov, táto dokuséria slúži ako druh sexuálnej výchovy pre ľudí. Portál Daily Beast v recenzii chválil reláciu za svoj "nehodnotiaci" charakter:

Teplý a vyrovnaný hlas komentátorky nesie upokojujúcu absenciu hodnotenia a definuje túto sériu. Je to obzvlášť účinné, keď sa úvodná epizóda snaží normalizovať výstrednosti a sprostredkovať široké spektrum ľudskej sexuality. "Sexuálne fantázie sú veľmi variabilné a nevypovedajú o vás nič, čomu by sa dalo dôverovať," vysvetľuje psychologička Lisa Diamond ... "Ak máte fantázie, ktoré vás znepokojujú alebo vystrašujú, a pýtate sa, čo znamenajú, tak oni veľa neznamenajú. Takže sa nimi veľmi neznepokojujte." 

Je však iróniou, že ľavica "nehodnotí" tých, ktorí oceňujú LGBTQ+ aktivizmus a propagujú promiskuitu, ale "súdi" tých, ktorí sa rozhodli praktizovať abstinenciu alebo počkali až po manželstve. Netflix nie je rovnaká platforma ako pred piatimi rokmi; nebezpečným spôsobom sa stáva ďalšou ľavicovou propagandistickou mašinériou.