juliawebb.jpg

Pro-Life matka pokorila rekord v polmaratóne tlačiac dieťa v kočíku

94
Milko Kostovič
Kultúra života

Keď trojnásobná matka Julia Webb bežala polmaratón tlačiac kočík, nerobila to iba pre seba či svoje dievčatko Gabby, ktoré bolo vo vnútri. 

Julia to urobila pre každú ženu, ktorej bolo povedané, že sa nemôže stať matkou a splniť si tak svoje sny. 

Stránka Aleteia informuje, že 36-ročná matka z Arkansasu mohla prekonať svetový rekord na polmaratóne s názvom Route 66, ktorý sa konal 24. novembra tohto roku. Julia tlačila svoju dcéru v kočíku počas celého preteku a do cieľa prišla v čase 1 hodina, 23 minút a 23 sekúnd. 

Guinnessova kniha rekordov v súčasnosti preskúmava tento jej úspech, uvádza sa v správe. 

"Niektoré ženy môžu mať strach, že ak budú mať deti, obmedzí sa tým ich schopnosť dosahovať ciele. Ja si však naozaj myslím, že ak existuje niečo, čo milujete, môžete do toho zapojiť celú svoju rodinu," uviedla Julia pre televíznu reláciu Good Morning America. 

Julia sa vyjadrila, že to bola jej viera, ktorá jej 24. novembra pomohla prekonať samú seba. 

"Noc predtým, napriek všetkému tomu chaosu pri ceste do Tulsy s mojou päťčlennou rodinou, som cítila pôsobenie Ducha Svätého a pokoj, ktorý mi poskytol istotu, že sa to môže podariť," uviedla Julia. 

Popri čakaní na potvrdenie rekordu Julia trénuje na ďalšie podujatie: maratón olympijských tímov, ktorého by sa chcela zúčastniť vo februári, informuje Aletaia. 

Julia je pro-life obhajkyňou, ktorá beží, aby poskytla nádej ďalším matkám. Je členkou medzinárodnej pro-life skupiny športovcov LIFE Runners, ktorí využívajú šport na podporu bábätiek a mamičiek. 

"Problém potratov si vyžaduje viac aktívnych ľudí," uviedla Julia. "Mnoho ľudí netuší, do čoho sa dostávajú ... čo potom ľutujú." 

Julia nestojí o vlastnú publicitu, no dúfa, že jej posolstvo úspechu bude mať veľký dopad na život. 

"Chcela by som vidieť, ako naša organizácia naďalej rastie a ak by to pomohlo zachrániť čo i len jednu ženu pred potratom, stálo by to za to," povedala pre Fox News. 

Pro-life hnutie podporuje ženy tým, že ich uisťuje, že nemusia potratiť svoje vlastné deti, aby dosiahli svoje sny. Prostredníctvom podpory a úsilia poskytujú mamičkám a ich deťom nádej na lepší život.