280619putin.jpg

Putin: V niektorých krajinách sa nahrádza slovo matka

415
Milko Kostovič
Kultúra života

"Dúfam, že to nikdy nebudeme mať v Rusku."

Prezident Vladimír Putin na nedávnom stretnutí v Kremli poznamenal, že niektoré krajiny nahrádzajú slovo "matka" kvôli obavám z politickej korektnosti. Putin zároveň vyjadril nádej, že v Rusku k tomu nikdy nedôjde. 

Putin odkazoval na zákon vo Francúzsku prijatý začiatkom tohto roka, ktorý nariaďuje školám, aby nepoužívali slová "otec" a "matka" a namiesto toho používali pojmy "rodič 1" a "rodič 2". 

Podľa vládnej poslankyne Valérie Petit bola zmena nevyhnutná, pretože slová "otec" a "matka" sú "staromódne" a nenapĺňajú potreby "sociálnej rovnosti". 

Neočakávajte, že Rusko bude nasledovať tento trend.

Počas zasadania Rady pre multietnické vzťahy (poradná skupina Kremľa) Putin odkázal delegátom: "Povedali ste, že slovo matka sa nedá nahradiť. Ukázalo sa, že v niektorých krajinách sa to dá. Je tam ‘rodič číslo jedna’ a ‘rodič číslo dva’. Dúfam, že to nikdy nebudeme mať (v Rusku)."

Predstavitelia, ktorí sa zúčastnili na konferencii, sa smiali, ale pre mnohých ľudí na západe, ktorým sa hovorí, že majú v tichosti akceptovať takéto absurdity, pokiaľ nechcú byť potrestaní za nespočetné množstvo možných zločinov, to také smiešne nie je. 

"Táto dobre-mienená reakcia maskuje črtajúce sa obavy, že ďalší bláznivý vlak opustil stanicu západ a je na kolíznej dráhe s Ruskom, ako aj so zvyškom sveta," napísal Robert Bridge. 

"Bude Rusko schopné navždy čeliť ultraliberálnemu programu globalistov, ktorí dnes ohrozujú planétu?" pýta sa. 

Ako sme už v minulosti zdôraznili, diskusia na jednej z najpopulárnejších ruských staníc o škótskom chlapcovi, ktorý bol potrestaný za názor, že existujú iba dva pohlavia, poukazuje na to, ako veľmi sú ľudia vo východnej Európe zmätení západom a jeho posadnutosťou politikou identity. 

Vladimír Putin sa ešte v júni vyjadril k podobnej téme, keď povedal, že liberalizmu zvoní umieračik kvôli nanútenému multikulturalizmu. 

"Vládnuca elita sa odtrhla od ľudí," uviedol Putin pre Financial Times a dodal, že "tzv. liberálna myšlienka prežila svoj účel."