Matthew_Harks_and_Madilyn_Harks_810_500_75_s_c1.jpg

Transgender trestanci terorizujú ženy v kanadských ženských väzniciach

428
Zuzana Smatanová
Kultúra smrti

Nápravnovýchovný kanadský systém (CSC) v tichosti presúva niektorých z najnotorickejších a najnásilnejších kriminálnikov (mužov) do ženských väzníc len preto, lebo o sebe tvrdia, že sú "ženy".

Bývalá ústavná a väzenská poradkyňa Heather Masonová povedala začiatkom decembra redaktorovi The Toronto Sun Bradovi Hunterovi, že medzi mužskými ťažkými zločincami, ktorých umiestnili do jedného objektu spolu so ženami, sú aj: notorický pedofil Matthew "Madilyn" Harks (údajne už prepustený); zabijak na objednávku Fallon Aubee; vrah detí a páchateľ znásilnení "Tara" Desousa (v minulosti známy ako Adam Laboucane); vrah John "Jamie" Boulachanis a sériový sexuálny násilník Patrick "Tara" Pearsall.

V júni 2019 Masonová navyše odhalila, že CSC si veľmi dobre uvedomuje nebezpečenstvo, ktoré títo muži predstavujú pre svoje ženské spoluväzenkyne; o tejto situácii informovala v októbri 2019 aj Karen Finlayová na stránke womenarehuman.com. Masonová píše, že istá väzenkyňa v Grand Valley Institute (GVI) v Ontariu, čo je jedna zo šiestich kanadských federálnych ženských väzníc, jej v telefonickom rozhovore povedala, že lekársky personál väznice rozdáva väzenkyniam pravidelne "tabletku ráno po". "Aktuálne tu majú troch ´trans´ väzňov a termín ´trans´ používam voľne, pretože samotní títo väzni-muži otvorene vyhlasujú väzenkyniam, že "v skutočnosti nie sú trans. V GVI sú len preto, aby mali sex so ženami."

Polovica obyvateľstva je "pobúrená", no správa väznice odkazuje všetkým väzenkyniam, že každá, ktorá má problém s touto situáciou, "môže ísť k psychológovi". CSC potvrdilo pre LSN, že trestanci sú do väzníc skutočne umiestňovaní na základe zvolenej "rodovej identity".

Vyjadrenie Véronique Riouxovej z CSC: "V decembri 2017 CSC zaviedol Bulletin o dočasnej politike, súvisiacej s gender identitou alebo gender prejavmi ako výsledok zmien kanadského Zákona o ľudských právach, aby sa uistili, že všetkým páchateľom, ktorí sa identifikujú ako transgender, bude zaistená rovnaká ochrana, dôstojnosť a zaobchádzanie, ako s ostatnými. Podľa tejto dočasnej politiky môžu byť páchatelia umiestnení v mužských alebo ženských inštitúciach ktoré zodpovedajú ich gender identite ak je to ich preferencia, a to bez ohľadu na ich anatómiu alebo osobné identifikačné doklady, pokiaľ sa nejedná o nezvratné zdravotné alebo bezpečnostné súvislosti, ktoré sú neriešiteľné."   

V septembri 2019 CSC na základe požiadavky na prístup k informáciam, ktorú vzniesla kanadská vyšetrovateľka April Halleyová, sa zistilo, že od 1. júna 2017, odkedy liberáli Justina Trudeaua prijali zákon C-16, ktorým pridali ku kanadskému Zákonu o ľudských právach aj "gender identitu" a "gender prejavy", bolo až do 3. decembra 2018 prevezených do ženských federálnych väzníc 8 mužov. Siedmi z nich boli odsúdení za násilné trestné činy: dvaja za vraždu prvého stupňa, traja za vraždu druhého stupňa a dvaja za sexuálne a iné násilie okrem vraždy. Tieto informácie uviedla Halleyová v októbri 2019 v článku v Quillette. Spomínané údaje sa už uvádzajú bez Harksa a Desousa, ktorí už podstúpili operáciu aby sa javili ako ženy a "podľa CSC ich aj za ženy pokladajú". Aktuálny počet mužov v kanadských ženských väzniciach je neznámy. Tí však, o ktorých vedia že v nich sú, desia každého:

Desousa si odpykáva doživotný trest ako nebezpečný zločinec vo Fraser Valley Institute v Britskej Kolumbii za znásilnenie 3-mesačného chlapčeka v Quesnele v roku 1999. Tohto zločinu sa dopustil ako 15-ročný. Útok bol natoľko brutálny, že chlapček musel podstúpiť rekonštrukčný chirurgický zákrok. Desousa sa potom začal "mrzačiť a pojedať vlastné telo", ako uviedol Toronto Sun v apríli 2018. Desousa následne vo väzení podstúpil "operáciu zmeny pohlavia", vrátane vsadenia prsných implantátov veľkosti DD. Desousa sa ďalej priznal aj k tomu, že ako 11-ročný utopil 3-ročné dieťa, ale vzhľadom k tomu, že v čase vraždy ešte nemal 12 rokov, mu nebol vymeraný žiadny trest. Teraz sa "údajne zameral na program matka-dieťa" vo väznici v Britskej Kolumbii a podľa Masonovej " je násilnícky a veľmi sexuálne agresívny", píše Hunter. 

Čo sa týka notorického pedofila "Madilyn" Harksa, čelil podľa Calgary Herald v roku 2016 obvineniam za "tri trestné činy, ktorých sa dopustil v podmienke: napadnutie, nezákonné ohrozovanie a znásilnenie". V marci 2019 prepustili Harksa do útulku s dohľadom v Bramptone a on vzápätí napadol dve chovankyne, lebo "vyzerali ako deti". Kvôli protestom verejnosti bol dohľad nad ním zrušený a Harksa poslali do Grand Valley, kde začal ihneď sexuálne obťažovať väzenkyňu. Táto v septembri 2019 vyplnila sťažnosť a obvinila personál CSC, že nikto z nich "nezasiahol", ani keď videli, že ju neustále obťažuje. Má za sebou sexuálne zneužívanie v detstve, ktoré jej spôsoboval muž, takže jej spoločné väznenie s Harksom a neochota CSC preložiť ju inde, sa stali pre ňu hlavným spúšťacím mechanizmom. V sťažnosti cituje niekoľkonásobné porušenie Zákona o náprave a podmienečnom prepustení. Podľa Halleyovej bol Harks nedávno prepustený z Grand Valley Institution for Women (ženská väznica) v Ontariu.

CSC pôvodne odmietol žiadosť odsúdeného vraha "Jamie" Boulachanisa na transfer do ženskej väznice kvôli jeho neustálym útekom, no federálny súd v auguste rozhodol, že odmietnutie je diskriminácia, uvádza Finlayová.

Potom je tu Christopher Bellmore, 54-ročný muž, odsúdený za dve vraždy v roku 2002, poslaný do Grand Valley. Táto ženská väznica pozostáva z "obytných buniek s minimálnou bezpečnosťou", pričom Bellmore býva v bunke s 11 ženami.

Donald “Dawna” Brown, nebezpečný zločinec, ktorý brutálne zavraždil dvoch mužov, bol v máji 2019 prevezený do Grand Valley po "trojročnom boji so snúbencom spoluväzenkyne a s Barrie Pride organizáciou". Brown bol odsúdený za vraždu v roku 1994, keď smrteľne bodol drogového dílera za to, "že ho ošklbal" a bol poslaný do väzenia. Počas podmienečného prepustenia v roku 2001 umlátil na smrť ďalšieho muža a bol poslaný naspäť do väzenia. Je HIV pozitívny a už desiatky rokov berie hormonálne tabletky "aby vyzeral ako žena".

Halleyová poukazuje na to, a Masonová s ňou súhlasí, že spoločné umiestnenie žien a mužov vo väzniciach je "krutým a nezvyčajným trestom". "Ak sa ozvete, alebo čokoľvek poviete, označia vás ihneď za ´transfóbov´ alebo za ´terf´ (trans-exclusionary radical feminist; radikálne feministky, vylučujúce ´trans´; pozn. prekl.) alebo všetko čo poviete, je ´štvavým prejavom´", uviedla Hunterovi a dodala: "Ženy boli obetované na oltár politickej korektnosti. Sme úplne zlikvidovaní ... všetko, za čo sme bojovali, je preč."