img.jpg

BBC zaplavená sťažnosťami - v populárnej show debutuje tanečný pár rovnakého pohlavia

271
Zuzana Smatanová
Kultúra smrti

Na jeden večer dosť veľa sťažností! Podľa správ BBC, vyvolalo zavedenie tancovania párov rovnakého pohlavia na reality show britskej televízie "Strictly Come Dancing" spŕšku takmer 200 sťažností. "Strictly Come Dancing je veľmi populárna britská show, rovnaká ako americká s názvom "Dancing with the stars."

Profesionálni tanečníci Johannes Radebe a Graziano Di Prima - prvý tanečný pár rovnakého pohlavia na tejto tanečnej show - tancovali spolu počas epizódy tejto show s názvom Nov. E episode. BBC oznámilo, že prinajmenšom 198 divákov proti tomu protestovalo a napísalo na televíznu sieť sťažnosť. Podľa The Guardianu, siete reagovali, že diváci sú nespokojní s párovaním tanečníkov a tvrdia, že "túto show už viac nikdy nebudú sledovať, pokiaľ sa tanečné páry rovnakého pohlavia budú objavovať pravidelne." Niektorí diváci pokladajú dokonca za "urážlivé dovoliť vystupovať dvom mužom, tancujúcim ako pár."

Vo svojom vyhlásení však BBC spomínanú show obhajuje: "Strictly Come Dancing je show, ktorá zahŕňa všetkých a je hrdá na to, že mohla poskytnúť priestor pre vzájomný tanec Johannesa a Graziana v rámci tanca profesionálov. Sú v prvom rade a predovšetkým tanečníci a ich pohlavie nemá žiadnu súvislosť s ich vystupovaním." Radebe, ktorý je gayom, povedal, že ho veľmi vzrušilo, že mohol vystupovať po boku Di Primu, svojho najlepšieho ´normálneho´ priateľa. Pre Hello! magazine povedal: "Po prvýkrát v živote som sa cítil akceptovaný taký aký som. To vypovedá veľa o ľuďoch tejto krajiny. Môcť tancovať s priateľom, ktorého rešpektujem a obdivujem, je radostné. Aj sme sa ´chlapsky poobjímali´, no nešlo o mužskú a ženskú rolu, len o voľný pohyb, Bolo to nádherné, elegantné a malo to úroveň."