img.jpg

Frustrovaná Alicia Keys - jej 4-ročný syn si odmietol dať nalakovať nechty na dúhovo

395
Zuzana Smatanová
Kultúra smrti

"V každom z nás je ´mužská a ženská energia´"; vo videu na svojom Instagrame povedala víťazka Grammy award, speváčka Alicia Keys, že bolo "frustrujúce", keď jej 4-ročný syn odmietol dúhovú manikúru a nariekala nad "odsudzovaním" a "stereotypmi", ktoré sa pustia do mužov, keď práve reagujú svojou "ženskou energiou". 

"Menej nálepiek, viac vyjadrení. Sme nadmieru onálepkovaní a nadmieru odsudzovaní ... cítite to?", znie úvodná formulka videa. Alicia Keys hovorí o svojej skúsenosti: "Išla som do nechtového štúdia so synom Genesisom. Sedí v kresle a hovorí ´Chcem dúhové´. Kozmetička teda priniesla všetky dúhové farby a každý necht mu nalakovala inou farbou. Keď skončila, syn na mňa pozrel a povedal ´Mami, nechcem to mať na nechtoch´. Opýtala som sa ho ´Prečo? Veď si si bol taký istý, že to chceš.´ A on na to: ´Ľuďom sa to nebude páčiť.´ Chápete to? Štvorročný! Má iba štyri a už chápe, že ho niekto bude odsudzovať preto, lebo sa rozhodol pre dúhové farby na nechtoch! Syna som potom povzbudila, že "tak veľa" mužov si predsa lakuje nechty. To ho trochu upokojilo, no ja som si uvedomila, ako nás stále niekto posudzuje a odsudzuje."

Keysová ďalej filozofovala o tom, ako má každý z nás v sebe ´mužskú a ženskú energiu´, hoci spoločnosť nám nanešťastie bráni "objaviť v sebe tieto odlišné strany ... tieto odlišné energie, ktoré sú v nás. Platí to aj pre mňa, aj ja často prejavujem mužskú energiu, ktorá je vo mne. A je mi to veľmi prirodzené. Takto to cítim a vždy keď sa to stane, niekto ma odsudzuje, najmä stereotypy - mňa a podobne aj mojich chlapcov. Ak chcú prejaviť ženskú energiu, ktorá je v nich, stretnú sa so všetkým tým odsudzovaním, všetkými pravidlami a stereotypmi a vibráciami a to ma naozaj frustruje. Existuje predsa normálne, odveké, mocné a spirituálne vedomie, že všetci máme v sebe mužskú a ženskú energiu a ľudia by mali mať slobodu v jej vyjadrovaní."