foxempire.jpg

Seriál "Empire" označuje pro-liferov za "Anti-Choice" ľudí, ktorí nenávidia ženy

176
Milko Kostovič
Kultúra smrti

Nanešťastie pre nás, seriál Empire z produkcie Fox TV chce zrejme šíriť viac politických posolstiev než len to o nenávisti k Donaldovi Trumpovi. Ešte horšie je, že sa zameriava a útočí na údajné "anti-choice" (proti voľbe, proti-potratové, pozn. prekl.) a "pro-birth" (podporujúce narodenie, pôrody, pozn. prekl.) myslenie pro-liferov. Keďže sa jedná o poslednú sériu, domnievam sa, že už ich netrápi to, na koho všetkého ešte zaútočia. 

V epizóde "You Broke Love" z 8. októbra sa odohráva malý škandál okolo Tiany (Serayah), jednej z najväčších hviezd Empire Entertainment. Vidíte tu Andrea (Trai Byers), majiteľa Empire, ktorý nedávno zažil hroznú skúsenosť, keď takmer stratil svoju manželku a syna počas pôrodu. Zázrakom obaja prežili a Tiana blahoželala rodine na Instagrame, keď uviedla: "Každý život je vzácny." Tento príspevok rozhorčil jej fanúšikov, ktorí si pomysleli, že by mohla byť pro-life, čo znamená niečo zlé. 

Tiana sa najprv odmietala ospravedlniť za svoje slová a trvala na tom, že to myslela vážne. Okrem toho sa postavila za svoje presvedčenie vysvetľujúc svoju vlastnú skúsenosť s potratom. Predtým bola tehotná s majiteľom iného hudobného štúdia, ktorý ju prinútil ísť na potrat. Predtým, ako sa dohodla na termíne, však náhle zmenila názor a mala pocit že v nej "rastie skutočný život". Dnes je šťastná, že môže byť matkou malého synčeka, ktorého nazvala Prince. 

Znie to nevinne a prekvapivo pro-life, takže samozrejme, že to nemohlo takto ostať. Spolupracujúca umelkyňa, kolegyňa Treasure (Katlynn Simone), sa chytila témy a správne informovala Tianu, čo je zlé na pro-life, alebo, ako to ona tvrdí, na "pro-birth". Napriek poznaniu, že vo vnútri tehotnej ženy sa nachádza život, Tiana pokorne pripúšťa, že môžu existovať dôvody na zabitie nenarodeného dieťaťa.

Treasure: Takže som si pozrela tvoj Instagram. A máš pravdu, tvoji fanúšikovia sú úplne uletení. 

Tiana: Hovorila som ti to. Oni jednoducho nechápu - nerozumejú tomu. 

Treasure: Nuž, možno len ty nerozumieš im.

Tiana: Čože? 

Treasure: Chcem povedať, uvažovala si nad tým, že možno chcú rovnaké práva, aké máš ty? Ich telo, ich voľba? 

Tiana: Iste, no my tu hovoríme o ukončení života. 

Treasure: Snažím sa povedať, že keď si bola tehotná, bola si dospelou ženou s množstvom peňazí, vďaka ktorým si sa mohla postarať o dieťa s priateľom alebo bez neho. A čo také trinásťročné dievčatko, ktoré znásilnil jej strýko? Vezmeš jej túto voľbu a prinútiš ju mať dieťa? Zažila som to, T. Je to skutočný život. 

Tiana: Do pekla, chcem povedať, ja ... Toto nechce nikto. 

Treasure: Áno, ale anti-choice ľudia nemyslia na to malé dievčatko. Vôbec. Nie sú pro-life. Sú skôr pro-birth. 

Tiana: Chápem ťa. 

Čo je ešte horšie, Treasure na svojom Instagrame hrdo vyhlasuje, že je "pro-women a pro-choice" z frustrácie, že Tiana mohla "povedať svoju pravdu". Manažér ju za jej správanie poučoval, no seriál stále zdôrazňuje jej naliehanie, že potrat je najlepšia možnosť pre ženy. 

V tejto chvíli by mi stačilo, že niekto zdieľa skutočnú pravdu, že život začína počatím. Namiesto toho sa z toho stáva mediálny spor medzi dvoma rozmaznanými speváčkami. Život nenarodeného dieťaťa je skoro zabudnutý. Ľudia zo seriálu Empire by mohli byť šokovaní, keby vedeli, koľko veľa je v skutočnom svete ľudí, vrátane žien, ktorí potvrdzujú právo na život pre všetkých. Sú to ľudia, ktorí pracujú na tom, aby pomohli ženám aj deťom nad rámec zverejňovania hashtagov na Instagrame.

Našťastie pre nás tu budú dlho potom, čo skončí seriál Empire