proabortion77.png

Pro-potratový dav zaútočil na zástancov pro-life hnutia (Video vo vnútri)

216
Milko Kostovič
Kultúra smrti

Minulý mesiac musela polícia zasiahnuť, aby ochránila pro-life študentov na Univerzite Georgea Washingtona po tom, čo na nich obhajcovia potratov začali pľuvať a kričať vulgarizmy. Tento incident bol zachytený na videu. 

Portál The College Fix informuje, že pro-potratový dav sa zameral na malú skupinku pro-life obhajcov z TFP Student Action, národnej katolíckej organizácie študentov a rodičov. Skupina viedla pokojnú pro-life osvetu v areáli Washingtonskej univerzity, rozdávala letáky a diskutovala s okoloidúcimi. 

"Bol to odporný dav," uviedol riaditeľ organizácie John Ritchie. "Jeden z nich umiestnil na naše predné sklo pro-potratový transparent a ďalší začali pľuvať na okná našej dodávky." 

Podľa tlačového vyhlásenia organizácie sa ďalší členovia sťažovali na to, že do nich strkali, kopali a pľuvali, a jeden pro-lifer uviedol, že niekto na neho vylial tekutinu, pravdepodobne limonádu. Jeden mladý muž vo videu uviedol, že jeden potratový aktivista chcel vidieť jeho obväz okolo ramena, a keď mu vysvetlil, že má vykĺbené rameno, tak mu udrel do jeho zranenej ruky. 

Dav študentov obhajujúcich potraty vykrikoval sprosté slová. Podľa portálu The Fix spievali pieseň, v ktorej sa opakuje fráza "f— you." Pro-liferi uviedli, že niekto v dave kričal: "Jem detské pľúca na raňajky," a ďalší kričal: "Hail Satan!"

Video znázorňuje pro-potratový dav, ktorý rastie a stáva sa čoraz agresívnejším voči malej pro-life skupinke. Podľa organizácie TFP Student Action sa univerzitná polícia rozhodla nezasiahnuť, no zavolali mestskú políciu, aby skrotila dav.

"Policajti nakoniec vytvoril nárazníkovú zónu medzi neposlušným davom a nami," uviedol Ritchie. "Dav ale neuposlúchol policajtov a neriadil sa ich pokynmi. Stále kričali: "Moje telo, moja voľba." 

Podľa Ritchieho ich polícia napokon eskortovala k policajnému vozidlu, aby ich ochránila. Na videu vidieť veľký dav potratových aktivistov, ktorí tesne prenasledujú pro-liferov, provokujú a urážajú ich, keď nastupujú do vozidla. 

"Usilujeme sa žiť cnostne a v duchu katolíckeho gavalierstva," povedal Ritchie pre The Fix. "... Keďže úmyselné zabíjanie nenarodených je nespravodlivé aj morálne zlé, musíme sa tomu postaviť a prehovoriť. Skutoční ľudia budú vždy brániť právo nenarodeného na život." 

Tento útok je len posledným z radu množiacich sa správ o vyhrážkach, obťažovaní, vandalizme a iných incidentoch, ktoré sa zameriavajú na pro-life obhajcov kvôli ich pokojnej, život-zachraňujúcej práci. 

V septembri polícia evakuovala pro-liferov z podujatia v Minnesote kvôli bombovému poplachu. Sotva o týždeň neskôr sa potratoví aktivisti pokúsili vypáliť katolícky kostol a vládnu budovu počas pro-potratového protestu. 

Portál LifeNews.com zdokumentoval alarmujúci nárast takýchto správ za ostatný rok: