sadwoman40.jpg

Zdesená matka: Nemocnica pri potrate zabila nesprávne dieťa

320
Milko Kostovič
Kultúra smrti

Pri omyle, ktorý sa stal smrteľným, je juhokórejská nemocnica obvinená z potratu nesprávneho nenarodeného dieťaťa po údajnom popletení zdravotných záznamov dvoch tehotných pacientok. 

Ako informuje spravodajstvo The Korea Times, matka, ktorá nebola menovaná, bola tehotná šesť týždňov, keď spolu so svojim manželom navštívili 7. augusta soulskú nemocnicu kvôli tehotenským testom.

Po potvrdení tehotenstva nemocnica odporučila výživové doplnky; zatiaľ čo však na ne čakala, sestra a lekár údajne poplietli jej zdravotný záznam so záznamom inej pacientky, ktorá mala podstúpiť potrat, uvádza sa ďalej v správe. 

V pondelok polícia Soul Gangseo informovala spravodajstvo ABC News, že lekár a zdravotná sestra sa k tejto chybe priznali a sú obvinení z nedbanlivosti pri výkone povolania.

Údajnými obeťami je rodina z Vietnamu. Vydali sa do nemocnice získať potvrdenie o tehotenstve a vyhľadať prenatálnu starostlivosť pre svoje nenarodené dieťa. Namiesto toho bolo ich dieťa zabité.

Ďalšie informácie z the Times: 

Potvrdilo sa, že pacientka bola tehotná šesť týždňov a bola informovaná, že potrebuje vnútrožilový roztok pre lepšiu výživu. 

Keď čakala na roztok, zdravotná sestra prišla so zdravotným záznamom nesprávnej pacientky, ktorá potrebovala operáciu kvôli zmeškanému potratu, pri ktorom plod zomrel, ale zatiaľ nebol potratený. Bez potvrdenia identity ženy jej sestra injekčne podala anestetikum namiesto toho, aby ju napojila na infúzie. 

Keď zaspala, gynekológ vykonal operáciu a tiež nedokázal skontrolovať záznamy pacientky. 

Tehotná matka povedala, že keď odišla domov, začala krvácať. Povedala, že zavolala do nemocnice, ale bola informovaná, že lekár už odišiel. Pretože krvácanie sa nezastavilo, povedala, že sa nasledujúci deň vrátila do nemocnice. Uviedla, že vyšetrenie absolvovala u iného lekára, ktorý ju informoval, že je dieťa bolo potratené. 

Lekár a zdravotná sestra môžu čeliť iba obmedzeným trestom. Podľa spravodajstva Asia News Network sa "posudzovali obvinenia z potratu bez súhlasu, no keďže obeť si nebola vedomá, že by mala absolvovať potrat, a preto nemohla vyjadriť súhlas či nesúhlas, nemohli byť títo podozriví zatknutí za takéto obvinenia, vysvetlila polícia." 

Redakcia LifeNews.com už v minulosti informovala o podobných smrteľných potratových zmätkoch. V roku 2017 podala jedna Kanaďanka sťažnosť na Lekársku a chirurgickú komoru v Manitobe po tom, čo jej doktor mal údajne podať potratové tabletky misoprostol. Droga sama o sebe nie je vždy účinná pri zabíjaní nenarodeného dieťaťa a dieťa našťastie prežilo. Povedala však, že sa neustále bála o život svojho nenarodeného dieťaťa až do jeho narodenia. 

V inom prípade z roku 2011 v Austrálii, nemocnica údajne potratila "nesprávne" dvojča po tom, čo sa u jedného diagnostikovala vrodená srdcová vada. Po zistení, že omylom potratili zdravé dvojčatá, lekári údajne potratili aj choré dvojčatá.

LifeNews tiež informoval o ďalšom podobnom prípade z Indie, ku ktorému malo dôjsť v roku 2017. Matka bola tehotná 25 týždňov, keď jej zdravotná sestra údajne omylom dala tabletky na vyvolanie potratu. Matka uviedla, že porodila predčasne narodené dvojičky; jedno dievča prežilo, druhé nie.