Vypálil Matovič KDH rybník?

142
Kultúra života

Hnutie OĽaNO nepôjde do vlády, ktorá by mala v pláne prijať registrované partnerstvá, adopcie detí pármi rovnakého pohlavia, uvoľniť drogovú politiku, zrušiť sociálne istoty, alebo zmeniť postoj Slovenska k nelegálnej migrácii. Na nedeľnej tlačovej konferencii pred bytovým komplexom Bonaparte v Bratislave to vyhlásil líder hnutia Igor Matovič.

Matovič kritizoval, že mimoparlamentné PS/Spolu a KDH v rámci rokovaní o spolupráci diskutovali o podmienkach schválenia registrovaných partnerstiev.

Podľa OĽaNO to však v súčasnosti nie je podstatné, napriek tomu, že aj v hnutí sú ľudia, ktorí by s takýmto opatrením súhlasili. Vylúčením kontroverzných tém podľa Matoviča opozícia zoberie Smeru-SD tromfy, ktorými by voličov strašil.

“Skúsme sa sústrediť na podstatu a finálny boj s mafiou, ktorá nám vládne,” vyzval Matovič. Kontroverzné témy podľa Matoviča “strašia” voličov, ktorí aj počas prezidentských volieb nešli voliť, pretože sa báli príliš liberálneho prístupu vtedajšej prezidentskej kandidátky Zuzany Čaputovej. V parlamentných voľbách si to však podľa Matoviča opozícia nemôže dovoliť.

Matovič tiež opätovne vylúčil spoluprácu so stranami Smer-SD, SNS a ĽSNS. Berie na vedomie, že s ním PS/Spolu a KDH nechcú spolupracovať, považuje však za férové, aby vedeli, aké sú ich podmienky. Cieľom podmienok je podľa OĽaNO, aby demokratická opozícia vyhrala voľby. V najbližších týždňoch plánuje hnutie predstaviť ďalšie kroky, ktoré by mali k tomuto cieľu viesť.

 

Hlina reagoval, stručne

Na tlačovú konferenciu dnes stručne na sociálnej sieti reagoval aj líder KDH Alojz Hlina.

“Dnes som mal peknú nedeľu. Ráno sme vyprevadili dcéru do školy, potom sme s manželkou boli na krásnej púti v Šaštíne, po púti sme mali nedeľný obed výbornú plnenú papriku,” napísal v úvode predseda KDH.

“Neviem, ako kto trávi nedeľu, ale ja sa snažím nedeľu tráviť takýmto spôsobom. Po obede som si pozrel takú čudnú tlačovku, ktorá má potenciál pokaziť nedeľu,” ďalej uviedol a dodal:

“Dnešnú sviatočnú nedeľu – deň, kedy slávime sviatok Sedembolestnej Panny Márie si pokaziť ale nenechám. Ak by niekoho zaujímalo, čo si o tej čudnej tlačovke Igora Matoviča myslím, vyjadrím sa k nej v pondelok.”