Autorka seriálu Sex v meste Candace Bushnellová ľutuje svoj doterajší život

391
Kultúra smrti

Autorka knihy Sex v meste, ktorej príbeh sa pre mnohé ženy stala životným vzor, si teraz myslí, že jej nezávislý životný štýl nebol až tak uspokojujúci. Informuje o tom portál Fox News.

60-ročná Candace Bushnellová, ktorá napísala pôvodný román z roku 1997, na ktorého námet vznikol aj úspešný seriál televízie HBO, prehovorila pre Sunday Times o svojom rozvode. V rozhovore tiež priznala, že si uvedomila, že tým, že si nezaložila rodinu sa cítila „skutočne osamelá“.

„Keď som mala 30 alebo 40 rokov, nemyslela som na to,“ poznamenala. „Keď som sa ale rozviedla a mala som už päťdesiat, začala som vidieť, aké následky má to, že nemám deti a že som naozaj sama. Začala som vidieť, že ľudia s deťmi majú puto, ktoré nemajú ľudia bez detí.“  Bushnellová sa rozviedla v roku 2012 po 10 rokoch manželstva s Charlesom Askegardom.

Autorka známeho románu sa do popredia dostal prvýkrát vďaka stĺpčeku v The New York Observer, ktorého spisy boli antológované v jej románe „Sex v meste“. Hlavnou postavou príbehu sa stala Carrie Bradshaw (v seriáli ju hrala Sarah Jessica Parker), ktorá si užívala neviazaný sex a bola vytvorená ako beletrizovaná verzia Bushnellovej.

Bushnellová sa začiatkom tohto augusta chystá vydať novú knihu s názvom „Existuje v meste ešte sex?“ Kniha sa bude zaoberať tým, čo Bushnellova nazýva „b“, spolu s novými prekážkami, ktorým ženy čelia, keď dosiahnu 50 rokov. Bushnell v nedávnom rozhovore pre denník New York Post prezradila, že román bol inšpirovaný jej životom.

Všetky sme boli slobodné ženy bez detí. A zrazu rozmýšľate o tom, čo s vami bude, keď zostarnete…“ ,povedala. „A ak nemáte deti, potom si uvedomíte: „Kto sa o mňa postará? Vaše priateľky. “

 

Aby nebolo už neskoro

Zaujímavé je, že väčšina žien, ktoré celý život presadzujú voľný životný štýl a obhajujú to tým, že na to majú právo a že iba chcú byť rovné mužom, to v neskoršom veku ľutujú.

“Takýto cieľ môže spoločnosť spájať a nie polarizovať. Krajiny, kde je rovnoprávnosť medzi mužmi a ženami, patria medzi najbohatšie. V rodinách, kde majú rodičia úlohy rovnomerne rozdelené, sú deti šťastnejšie a úspešnejšie,” myslí si nezaradená poslankyňa NR SR a členka Spolu Simona Petrík. Nevedno však, na základe čoho vyvodzuje, že deti sú šťastnejšie, keď uvidia matky robiť mužské práce, a otcov ženské… Podľa nej sa Slovensko v tejto oblasti posúva ďalej aj tým, že sme si za prezidentku zvolili ženu.

 

Sex v meste z dielne Spolu

Ženská platforma je akoby platformou podľa predlohy Sex v meste. No nadôvažok k tomu žiadajú, aby sme sa im na ich neviazaný sex skladali všetci prostredníctvom antikoncepcie hradenej z verejného zdravotníctva. Mimoriadne agresívne pôsobí ich iniciatíva voči materstvu a potomstvu, až sa miestami zdá, že boli založené práve kvôli boju proti ženskému géniu – materstvu, citlivosti a nehe, ktoré žena stelestňuje a za každú cenu sa chcú vyrovnať mužom a vytvoriť tak zo žien bezduché karikatúry.

Platforma totiž otvorene bojuje za interrupcie a ostro sa vyhraňuje voči snahám vlády sprísniť interrupčný zákon. O poslancoch, ktorí sa o to snažia, hovoria ako o „zúfalcoch, ktorí chcú zatiahnuť Slovensko do kultúrnej vojny.“ Neuvedomujú si, že tá vojna už dávno prebieha, a práve ony sú spolu s miliónmi zabitými nenarodenými deťmi ale aj tými narodenými, ktoré postrádajú reálnu matku, jej obeťami.