kate.jpg

Mienkotvorné médiá sa spolčujú s celebritami aby znormalizovali transgenderizmus

290
Zuzana Smatanová
Kultúra smrti

 

/ Jonathon Van Maren /

 

Od zvolenia Trumpa prešla ľavica na novú mantru, v rámci ktorej neustále opakuje: "To nie je normálne." Ak si na toto všetko zvykneme - na ignorantské a urážlivé tweety, nevypočítateľné správanie sa, automatické a nepremyslené reakcie na kritiku - varujú nás, že v tejto prihrievanej forme fašizmu sa napokon uvaríme ako tá príslovečná žaba vo vriacej vode. Sympatizujem s názorom, že by sme si mali dať pozor a nezvykať si na politiku ako na TV reality show a chápem, prečo konzervatívnych komentátorov, ako je aj George Will, odrádza neslušné správanie a nezdvorilosť, ktoré, ako sa zdá, sú hnacím motorom politiky dneška. Súhlasím s ním, že pre USA je to zlé. 

Myslím si však aj to, že ľavica sa okrem iného snaží rozptýliť našu pozornosť. Okolo posledných Trumpových tweetov robia veľké haló, no zároveň usilovne presadzujú svoju vlastnú kampaň normalizácie: snažia sa totiž pretlačiť celkom nový názor, že rod je menlivý (fluid) a že muži a ženy si môžu zamieňať rody kedy a ako chcú, podľa nálady a že všetci to musia prijať ako normálnu vec. Posúďte napokon sami spôsob, akým The Daily Mirror informuje o pokračujúcom sebaklame bývalého Bruce Jennera (teraz Caitlyn Jennerová):

Caitlyn Jennerová (biologický muž; pozn. prekl.) sa údajne cíti tak ´plodne´, že uvažuje o prenajatí maternice a vynosení dieťaťa náhradnou matkou, aby sa ešte vo veku 70 rokov mohla stať matkou. V súčasnosti má vzťah s 22-ročnou Sophiou Hutchensovou, ktorá je tiež transgender (biologický muž; pozn. prekl.). Vzťah tohto páru naberá na sile, odkedy sa v roku 2017 po prvýkrát uvideli, hoci svoj milostný pomer nikdy oficiálne nepotvrdili.  69-ročná Caitlyn má 6 biologických detí, 4 nevlastné deti a 14 vnúčat, no je zjavne pripravená stať sa opäť rodičom, i keď odlišným spôsobom. Caitlyn má 14 vnúčat a prílev nových bábätiek do rodiny v nej údajne prebudilo túžbu plodiť.    

Zdroj Closer magazine uvádza: "Caitlyn a Sophia plánujú novú spoločnú rodinu od minulého roka. Caitlyn už síce má 10 detí, no nikdy nemala príležitosť ich vychovávať v roli matky, o čom vždy snívala." Zdroj tvrdí, že aj Sophia chcela byť vždy mamou, a preto sa tento pár rozhodol, že si prenajme maternicu a dá si vynosiť dieťa náhradnou matkou, aby sa im dlhodobý sen o materstve konečne splnil. 

Caitlyn sa hneď po vydaní svojej knihy ´Tajomstvá môjho života´, kde všetko opisuje, verejne pohádala so svojou ex-manželkou Kris (biologická žena; pozn. prekl.) a nevlastnými dcérami Kim, Kourtney a Khloe. Napätie medzi bývalým párom, rodičmi dcér Kylie a Kendall Jennerových je veľké a stále trvá, no Khloe nedávno potvrdila, že dievčatá si s Caitlyn už budujú mosty a Sophiu dokonca považujú za "naozaj sladkú". Napriek tomu sa povráva, že sny Caitlyn o dieťati  sa u jej dcér stretávajú s chladom, pretože majú pocit, že ju do toho tlačí partner, mladší takmer o 50 rokov. O Kim je známe, že si u náhradnej matky dala vynosiť svoje dve najmladšie deti menom Chicago a Psalm. Spomínaný zdroj uvádza, že Kim je mimoriadne nápomocná a jediná z klanu Kardashianovcov a Jennerovcov, ktorá až doteraz podporuje sen Caitlyn o náhradnom materstve."

 

Určite ste si všimli, že médiá tento príbeh prezentujú tak, akoby transgender ideológia bola na 100% správna a pravdivá. Používajú také osobné zámená, aké od nich žiadajú títo trans aktivisti, a hovoria smiešne a nezmyselné veci, ako napríklad ´V Caitlyn Jennerovej sa prebudila túžba po plodnosti" a ignorujú fakt aká šialená a pomätená celá situácia je. Prenájom maternice a vynosenie náhradnou matkou je jednoducho iba o tom, že bohatí si najímajú chudobných, aby vynosili ich vlastné deti. Ide tu aj o to, že Jenner randí s niekým o polstoročia mladším od neho, čo v nás všetkých určite vzbudzuje hrôzu. Môžete namietať, že celebrity vždy žili zhýralým životom, a mali by ste väčšinou pravdu. Dôležité je však to, že politika sa vezie v prúde s kultúrou a články ako tento len dokazujú silu prepojenia médií so životom celebrít, kombinovanú s presadzovaním názoru, že všetko toto je normálne. Nejde tu pochopiteľne iba o Jennera. Mnohé celebrity sa snažia presadiť najnovší dôkaz LGBTQ ideológie - Charlize Theron je smutne známa tým, že jedno zo svojich detí vychováva ako transgendera. Nedávno vyšlo v Daily Mail toto:

Komik Eddie Izzard, ktorý sa zvykne prezliekať za ženu, požiadal, aby sa o ňom vyjadrovali v ženskom rode. Predtým Izzard odmietal označenie podľa rodu, opisujúc svoju identitu, že je v nej "čosi chlapčenské a čosi dievčenské". 57-ročný Izzard však požiadal, aby ho oslovovali v ženskom rode na slávnosti pri príležitosti udeľovania ocenení na Swansea University. Hovorca Univerzity uviedol, že ´Eddie nás požiadal, aby sme v tlačovom prehlásení používali v jeho prípade zámená ona/jej´. Slávnostné tlačové vyhlásenie teda pri oceňovaní Izzardovej kariéry používali zámená v ženskom rode: ´V roku 2009 absolvovala 43 maratónov za 51 dní ... väčšinu života bola aktivistkou Labour Party (Robotníckej strany) ... dvakrát kandidovala na post exekutívy Labour´s National. 

Aby si v 80-tych rokoch zvýšil popularitu, identifikoval sa Izzard ako transvestita; nedávno však preferoval pojem ´transgender´. V rozhovore pre The Mail uviedol: "Keď mám náladu byť dievča, chcem aby mi hovorili "ona" a keď mám náladu byť chlapcom, chcem aby mi hovorili "on". Rovnako rád/rada budem, keď mi budú hovoriť Eddie alebo "Hej, ty".   

 

Aj tu si určite všímate, čo sa snažia presadiť: názor, že ľudia môžu mať "dievčenskú náladu" alebo "chlapčenskú náladu" a všetci majú pokladať za normálne, keď niekto svoju náladu z ničoho nič "prepne", nech už to znamená čokoľvek. A čo toto z The Telegraph, o autorovi Davidovi Thompsonovi, ktorý "žije ako muž", ale ´premenlivo´ - píše celé stĺpce o "svojich nových prsníkoch", pričom sa usiluje, aby každý zdieľal názor, že to všetko je úplne normálne a že všetci by sme mali predstierať, že nič z toho nie je celkom nové.   

Láka nás ignorovať to. Celebrity robili bláznivé veci odjakživa, médiá o nich vždy písali a ľudia to so zatajeným dychom čítali. To nie je nič nové; je však nesmierne dôležité uvedomiť si, že tu ide o veľmi dobre premyslenú kampaň normalizácie. V prvom momente vás vydesí, keď zistíte, že v známych novinách a TV sieťach používajú výrazy ako "jeho prsníky" a "jej penis" a o jednom z najtalentovanejších atlétov USA hovoria v ženskom rode. Potom už len krčíte plecami a čoskoro sa to stane čímsi normálnym. Rovnako to funguje s "manželstvami" osôb rovnakého pohlavia (v každom TV sitkome, či hollywoodskom trháku, nájdete snahu normalizovať takéto vzťahy - vzťahy, ktoré predchádzajúce generácie Američanov pokladali za pohoršujúce a škandalózne). Dnes to funguje rovnako.

Ľavica má pravdu v tom, keď poukazuje na to, že si máme dávať pozor na to, čo považujeme "v súčasnosti za normálne". Podľa mňa bude Trumpova ´havária´ na twitteri to najmenej čo nás bude trápiť.