Drag reading children

Starosta chce zakázať "hodinu rozprávok" s drag queen v knižnici: "Je to absurdné!"

174
Zuzana Smatanová
Kultúra smrti

"Je to absurdné!"

Starosta mesta Sparks v Nevade uviedol pre Reno Gazette Journal, že protestuje proti akcii Drag Queen Story Hour (hodina rozprávok s drag queen), počas ktorej interpreti čítajú rozprávky alebo príbehy, väčšinou o LGBT prípadoch, malým deťom, a chce zakázať tú, ktorá sa koná v sobotu v mestskej knižnici.

Drag queen story hour je určená deťom od 3 do 8 rokov a má ju na starosti pár miestnych drag queen a je prvá v oblasti severnej Nevady. "Nemá to absolútne žiadny zmysel", uviedol starosta Ron Smith pre noviny. "Je to absurdné. Prečo by mali transgender ľudia rozprávať s deťmi?" Niečo viac z Gazette Journal:

Starosta hovorí, že sa obáva drag queen, ktorí si vyzliekajú šaty, ako aj správ o drag queen z iných miest, za ktorých sa nikto nezaručuje a ktorí sa dopúšťajú zločinov na deťoch.

Verejná knižnica v Houstone sa v marci ospravedlnila, že dovolila čítať rozprávky deťom registrovanému sexuálnemu násilníkovi.

Riaditeľ knižnice Washoe County Jeff Scott, ktorý vedie knižnicu od roku 2015 hovorí, že Smithove obavy sú neopodstatnené. 

"Je to ´čas na rozprávku´ ako každý iný čas na rozprávku", uviedol Scott pre noviny. "Pre komunitu LGBTQ je smiešne a urážajúce povedať, že niekto z nich by obťažoval deti". A dodal, že všetko je vždy pod dohľadom, deti sa učia odlišnostiam a akceptovaniu a že obaja interpreti - Ginger Devine a Aspen Meadows - sú v komunite dobre známi, v minulosti už pracovali s deťmi a sú preverení. 

Starosta Smith požiadal Scotta a krajského komisára Vaughana Hartunga aby túto akciu zastavili. The Gazette Journal uviedol, že Hartung na žiadosť o komentár nereagoval. Smith povedal: "Hovoria, že s tým nemôžu nič urobiť." Scott minulý mesiac pre Gazette uviedol, že je "šťastný, že môže pre ľudí zabezpečovať takéto akcie."

KOLO-TV uviedla, že protestujúci a podporujúci sú zhruba v rovnakom počte. Loy Mach poznamenal pre KOLO, že mu z tejto akcie "behá mráz po chrbte; vôbec nie je presvedčený o tom, že by mali niečomu takému podrobovať svoje deti". Istá matka a otec priviedli svoju dcéru Trinity na ´hodinu rozprávok´ s drag queen, aby sa naučila každého milovať. "Je vo veľmi vnímavom veku a uvedomili sme si, že práve toto je úžasná príležitosť, kde sa môže niečo naučiť. Pôjdeme samozrejme aj na Pride pochod", poznamenala jej matka Nichole Landerová.