elderlypatient35.jpg

Lekári asistujúci pri samovraždách zakladajú organizáciu, ktorá učí, ako zabiť pacientov

169
Milko Kostovič
Kultúra smrti

V lekárskej komunite vzniká nová organizácia na podporu asistovaných samovrážd. Organizácia má zabezpečovať školenia pre lekárov a ďalšie osoby, ktoré sú ochotné zabíjať. 

Podľa webovej stránky NCCMAID (Národná klinická konferencia o lekárskej pomoci pri umieraní) je predsedom správnej rády Lonny Shavelson, kalifornský doktor asistujúci pri samovraždách. Poradcovia a ďalší členovia správnej rady pochádzajú z celej Ameriky.

Wesley J. Smith vo svojom článku "Najhorší lekári sa môžu stať lekármi smrti" uviedol na adresu Shavelsona:

Keď bola asistovaná samovražda zlegalizovaná, Shavelson začal znova "praktizovať medicínu" - ako lekár smrti, ochotný pomôcť ľuďom zomrieť za 2 000 dolárov.

Okrem toho má hlboký ideologický záväzok voči asistovanej samovražde. Aký hlboký? Raz sledoval, ako vedúca organizácie Hemlock Society zavraždila pacienta postihnutého mŕtvicou, ktorý požiadal o smrť, ale zmenil svoj názor. Namiesto toho mu drží nad hlavou igelitovú tašku. Zo strany 92. Shavelsonovej knihy: Zvolená smrť:

Počet lekárov asistujúcich pri samovražde pôsobiacich v organizácii NCCMAID, ktorí uvádzajú paliatívnu starostlivosť ako svoju špecializáciu, je znepokojujúci. Lobby asistovanej samovraždy sa zaväzuje normalizovať asistovanú samovraždu ako súčasť paliatívnej starostlivosti. Zdá sa, že NCCMAID pracuje na dosiahnutí tohto cieľa.

Koalícia na prevenciu eutanázie (EPC) bude naďalej spolupracovať s lekármi v boji proti asistovaným samovraždám. Sme hrdí na to, že sme zohrali úlohu pri presadzovaní odporu Americkej lekárskej asociácie voči asistovaným samovraždám.