Šéf KDH je “predstaviteľ Progresívneho Slovenska na čele KDH

914
Kultúra smrti

Alojzovi Hlinovi z KDH sa nepáči, že nová konzervatívna strana Kresťanská demokracia – Život a prosperita (KDŽP) sa pozitívne vyjadrila ku rozhodnutiu Najvyššieho súdu SR nerozpustiť politickú stranu Mariana Kotlebu. Podľa Hlinu to značí, že KDŽP môže pripravovať spoluprácu s ĽSNS pred budúcoročnými voľbami do Národnej rady.

Hlina na sociálnej sieti napísal o tom, že podľa neho v súčasnosti nedochádza ku štiepeniu v radoch konzervatívnych veriacich voličov. “Niekto má tendenciu podsúvať, že došlo k rozdeleniu konzervatívnych, kresťanských hlasov. Nie, nedošlo. Určite nie,” vyhlásil predseda KDH Hlina.

Situáciu zhodnotil tak, že na scéne sú akoby len jeho kresťanskí demokrati… “Je tu konsolidované, omladené KDH. Potom tu je strana, ktorá dáva takéto statusy na Facebook. A aby toho nebolo málo, je tu ešte ďalšia strana s “K” v názve, ktorá vznikla len kvôli tomu, aby bol niekto ďalších päť rokov europoslanec, a to aj za tú cenu, že to KDH ublíži,” uviedol hlina na adresu KDŽP a KU (Kresťanská únia).

“Stále si niekto myslí, že sme mali s nimi vyjednávať? Radiť ĽS NS, aby žalovali novinárov? To naozaj? O čom sme mali vyjednávať s ľuďmi, ktorí píšu takéto statusy
Vyfarbili sa. Oni sú schopní po neúspechu v EU voľbách, dohodnúť sa s Kotlebom a do NR SR kandidovať s nimi. Poprosím všetkých, ktorí majú tendenciu podsúvať teóriu o rozštiepení kresťanských hlasov, hovorte pravdu. Neklamte.”

Čo je pravda? Zaujíma niekoho pravda? Pravdou je, že KDH odmieta fašizoidné tendencie, odmieta Smer, odmieta fanatizmus, odmieta večných poslancov, odmieta sa nechať vydierať a tí, ktorí sa s tým nevedia zmieriť si pozakladali, dokonca nakúpili iné strany a hazardujú s hlasmi kresťanov.”

Hlina sa čudujem, že niekto tomu tlieska, že niekto má tendeciu tomu pomáhať. “Slovensko potrebuje demokratickú, normálnu kresťansko-demokratickú, konzervatívnu stranu. Slovensko potrebuje KDH, každý kto podsúva rôzne teórie o štiepení, každý kto pomáha deštrukcii demokratickej konzervatívnej scény je mimoriadne nezodpovedný k našej krajine. K našej budúcnosti.”

Šéf KDH takto reagoval na pondelkové vyhlásenie KDŽP, v ktorom strana predsedu Štefana Kuffu uviedla, že Najvyšší súd rozhodol, že ĽSNS je demokratickou stranou, ktorá nechce rozložiť demokratické zriadenie.

“Byť na mieste ĽSNS, zvážili by sme všetky právne kroky na všetkých novinárov a politikov, ktorí roky tvrdili opak a dali jej prívlastok fašistická. Teraz je legitímne očakávať, že ĽSNS môže byť aj vládnou stranou,” uviedli v KDŽP.

Priatelia, Alojz Hlina je späť. Venoval nám opäť status na fb. Už nie sme podľa neho Harabinova strana, ale chceme sa spojiť s Kotlebom. Tento predstaviteľ Progresívneho Slovenska na čele KDH, ktorý odmietol s Figeľom podporiť ochranu života do stanov KDH ako podmienku účasti vo vláde, za čo dostal miesto na kandidátke do európskeho parlamentu, nás ešte v minulosti obviňoval, že budeme platení Smerom. Tento týždeň vyšlo najavo, že KDŽP je najchudobnejšia strana a máme na kampaň 7000 eur. KDH má 240 000 eur. Napriek tomu sme osobne rozdali v uliciach už 100 000 letákov. Osobne, od domu do domu. Na stretnutí vo Vranove sme s úžasom videli 700 ľudí na mítingu, v Šaštíne 200. Tešíme sa pán Hlina na vyčíslenie, koľko bude stáť KDH jeden získaný hlas a koľko KDŽP, keď nám veštíte neúspech. KDŽP existuje 2 mesiace, ale nebojte sa, po eurovoľbách nikam neodchádzame.