2017-07-24-lgbt.jpg

Čo gay lobby určite nechce aby ste vedeli

2,439
Zuzana Smatanová
Kultúra smrti

Zhruba pred desiatimi rokmi sa na YouTube vo veľkom objavili osobné svedectvá ľudí, „prezentujúcich“ sa ako gayovia. Dnes si zadajte pojem „ex-gay“ a objavíte záplavu svedectiev tých, čo opustili homosexuálny životný štýl a nikdy sa už neobzreli späť.

Toto je však správa, o ktorej LGBT lobby nechce, aby niekto vedel, pretože rozbíja jej mýtus o tom, že ľudia sa „takými rodia“ a už sa nikdy nemôžu zmeniť. LGBT lobby teda investuje do prehovárania štátov, aby reparatívnu terapiu postavili mimo zákon.

Reparatívna terapia je dobrovoľné poradenstvo, ktoré napomáha minimalizovať alebo eliminovať neželanú príťažlivosť k osobe rovnakého pohlavia. V súčasnosti už deväť štátov zakázalo takúto terapiu pre neplnoleté osoby, čo znamená, že mládež, ktorá hľadá pomoc pri zbavovaní sa homosexuálnych túžob už ju v týchto štátoch nemôže hľadať u licencovaných terapeutov.

Poradcovia im však úder vracajú. V máji zaregistroval federálny súd šokujúce obvinenie od desiatok tisíc licencovaných terapeutov a ich klientov, ktorí hromadne obžalovali LGBT lobby z klamstva a uvádzania do omylu. V obvinení sa uvádza, že dezinformujú ľudí a jednoznačne im klamú v súvislosti s mýtom „takými sme sa narodili“ a v súvislosti s reparatívnou terapiou. Svetské médiá sa pritom pokojne o tieto klamstvá opierajú, oháňajúc sa falošnými údajmi, že reparatívna terapia sa uchyľuje k týraniu, zahanbovaniu a „šokovej terapii“, z čoho pochopiteľne nič nie je pravda.

Priekopník reparatívnej terapie Dr. Joseph Nicolosi pomohol mnohým mužom opäť získať ich heterosexuálnu orientáciu. Okrem iného povedal:

„Homosexualita nie je o sexe. Je o tom, ako človek vníma seba samého, o jeho vzťahoch – ako ich vytvára a formuje, o jeho osobnej identite, osobnom imidži, o pocite studu, o schopnosti zachovať si intimitu. K homosexuálnemu správaniu sa človeka vždy doženie vnútorný pocit prázdnoty.“

Dr. Nicolosi zomrel v roku 2017 počas práce na projekte, ktorým vyvracia tézu, že reparatívna terapia je škodlivá. Spolu s Dr. Carolyn Pelaovou v roku 2016 prezentoval výsledky pokračujúcej štúdie, ktorá na rozdiel od tvrdenia gay aktivistov dokazuje, že konverzná terapia skutočne znižuje stres a prispieva tak ku klientovmu celkovému emocionálnemu a fyzickému blahu. Dr. Nicolosi túto štúdiu rekapituluje slovami:

„Predbežné výsledky z údajov, zhromažďovaných počas obdobia 12 mesiacov naznačujú štatisticky významnú redukciu úzkosti a strachu, zlepšenie zdravia, významný posun smerom k heterosexuálnej identite, významný rozvoj heterosexuálneho zmýšľania a túžby, ktorý doprevádza značný pokles homosexuálneho zmýšľania a túžby.“