chris-pratt.jpg

"Máš dušu. Dávaj na ňu veľký pozor": Chris Pratt prekvapuje svedectvom na MTV awards

853
Zuzana Smatanová
Kultúra života

Tak toto som teda nečakal!

Chris Pratt je úspešným hercom, ktorého ste mali možnosť vidieť napríklad vo filme Jurassic World (Jurský svet) alebo v televíznom seriáli Parks & Recreation. Pri preberaní „Our Generation Award“ (Cena našej generácie), ktorú udeľuje MTV Movie & TV Awards, mal prekvapujúci prejav.

Poďakoval svojej rodine a priateľom a vzápätí vysvetlil svojich „9 pravidiel Chrisa Pratta“. Zhruba polovica z nich boli všeobecne použiteľné rady do života; druhá polovica však prekvapila svojím duchovným obsahom.

Svoje druhé pravidlo uviedol Pratt slovami: „Máš dušu. Staraj sa o ňu a dávaj na ňu veľký pozor.“

Po vysvetlení piateho pravidla „Nech je to čokoľvek, zaslúž si to.“, povedal: „Zblíž sa s niekým, kto prežíva bolesť a poslúž mu. Budeš sa dobre cítiť a je to dobré pre tvoju dušu.“

Šieste pravidlo začal takto: „Boh existuje. Boh ťa miluje. Boh chce pre teba to najlepšie. Uver tomu. Ja tomu verím.“

Pravidlo číslo osem: „Nauč sa modliť. Je to jednoduché a je to dobré pre tvoju dušu."

A posledné, deviate pravidlo znie: „Nikto nie je dokonalý. Ľudia ti povedia, že nemáš chybu, že si dokonalý. Nie si. Máš chyby a si nedokonalý. A vždy budeš. Existuje však mocná sila, ktorá ťa tak stvorila. A ak si ochotný prijať to, dostaneš milosť. A milosť je dar.“

Chris Pratt toho povedal ešte veľa a niektoré z jeho ďalších pravidiel sú trochu nezrelé, takže pri sledovaní celého videa treba rozlišovať.

Pratt je zatiaľ zjavne kresťanom bez denominácie. V interview pre Vanity Fair rozprával o svojom nemorálnom životnom štýle a o tom, ako začal chodiť do kostola, keď ho tam jeden neznámy človek pozval.