bono.jpg

Skupina U2 vystupuje ako pro-potratová, nalieha na zrušenie írskeho pro-life zákona

936
Lucia Salomonová
Kultúra smrti

V utorok populárna írska kapela U2 tweetovala svoju podporu za zrušenie írskeho pro-life ôsmeho dodatku a legalizácie potratov na požiadanie po celom Emeraldovom ostrove.

Povedzte mi znova, akí sú katolícki a podobne,odpovedal sarkasticky na blogu Creative Minority Report. Paradoxne, „zrušenie 8. dodatku“, ktoré graficky tweetovala kapela U2, bolo v tvare srdca.

Hlavný spevák U2, Bono, je známy po celom svete tým, že otvorene vyhlasuje, že kresťanstvo je jeho viera. Existuje dokonca aj “U2 hnutie zamerané na normalizáciu U2 piesní ako cirkevnej hudby.

Bono poskytol rozhovor pre Focus on the Family (Zamerané na rodinu) v roku 2013, kde diskutuje o kresťanstve, Ježišovi a ukončení chudoby. Pri mnohých iných príležitostiach hovoril o svojej viere v Ježiša.

25. mája bude írsky ľud hlasovať o tom, či zruší svoj pro-life ústavný dodatok, ktorý zaručuje ešte nenarodeným deťom právo na život. Extra.ie označil množstvo fanúšikov, ktoré U2 svojim pro-potratovým tweetom stratil „légiami“.

Ďalšia celebrita, ktorá sa narodila v Írsku, Liam Nesson, v roku 2015 požičal svoj hlas pre protikatolícke pro-potratové video Amnesty International. Video zobrazovalo osemdesiate roky, keď sa uzákonil ôsmy dodatok ako „dobu temna.“ Video vykresľovalo Katolícku cirkev ako spiatočnícku a stojacu za týmto zákonom zachraňujúcom život.

Bono kritizuje prezidenta Donalda Trumpa, francúzskych konzervatívnych politikov a Brexit.