UNICEF_810_500_55_s_c1.jpg

UNICEF chce extrémne sexualizovať už škôlkárov - dvíha sa vlna ostrých protestov

898
Zuzana Smatanová
Kultúra smrti

Päťdesiat nahnevaných kresťanov demonštrovalo pred úradom UNICEF, v blízkosti budovy OSN počas zasadania Komisie pre postavenie žien, ako súčasť konferencie OSN, kde pro-liferi získali rozhodujúce víťazstvo.

Sťažnosť proti UNICEF spočíva v tom, že táto nadácia OSN pre deti sa pripojila k celosvetovej kampani za propagovanie „všeobecnej sexuálnej výchovy detí“, o ktorej sa kritici vyjadrujú, že podporuje kontroverzné názory na potraty, masturbáciu a homosexualitu.

UNICEF, ktorý sociálni konzervatívci už dávno kritizujú, sa podpísal pod niečo, čo sa nazýva „Medzinárodný technický sprievodca sexuálnou výchovou“, ktorý požaduje, aby deti boli schopné „popísať reakcie muža a ženy na pohlavnú stimuláciu“, ako aj „zhrnúť kľúčové prvky pohlavnej rozkoše“.

Tento dokument, čo UNICEF schválil, sa vysmieva pojmu ´zdržanlivosť´ a, podľa Family Watch International, sponzora protestu proti UNICEF, deformuje a prekrúca názor, že deti by mali počkať, ba vyhýbať sa sexuálnej aktivite, kým nevstúpia do manželstva.

Podľa UNICEF však zdržanlivosť znamená „osobné rozhodnutie kedy začať so sexom a s kým“. Dokument poukazuje na zdržanlivosť ako na „obmedzujúcu podmienku“ a tvrdí, že „mladým ľuďom poškodzuje sexuálne a reprodukčné zdravie a ich práva“. Akurát nie je jasné, ako môže sexuálna zdržanlivosť porušovať niekoho „práva“.  

UNICEF propaguje aj názor, že deti by už vo veku deväť rokov mali „preukazovať rešpekt voči rôznym sexuálnym praktikám ...“ Vzťahuje sa to aj na  úchylné sexuálne praktiky.

Dokument ďalej podporuje aj názor, že rod človeka (mužský alebo ženský) sa nemusí stotožňovať s jeho biologickým pohlavím. UNICEF to chce vysvetľovať už deťom v materských škôlkach. Argumentuje tým, že päťročné deti by už mali „uvažovať nad svojím biologickým pohlavím a rodom“.

Toto nie je po prvýkrát, čo kresťanské skupiny kritizujú UNICEF. Vatikán mu po dlhé roky odmietal prevažne symbolický ročný finančný príspevok, pretože UNICEF propaguje a podporuje potraty v Afrike. Spočiatku Vatikán žiadal, aby UNICEF jeho príspevok použil na vodný projekt v Mali a nemiešal ho s programami, ktoré protirečia náuke Cirkvi. UNICEF však odmietol. Hovorí sa, že Vatikán nedávno svoje prispievanie opäť obnovil.

Skupina, zaoberajúca sa prieskumom medzinárodných organizácií so sídlom v New Yorku, vo svojej výročnej správe z roku 2003 pod názvom: „UNICEF: Kto skôr, ženy alebo deti?“ odhaľuje postupný presun hlavného záujmu UNICEF z prežitia detí na propagáciu radikálneho feminizmu.

Poukazuje na to, že UNICEF podporoval používanie látok, vyvolávajúcich potrat, ako „urgentnú antikoncepciu“ pre utečenkyne, rovnako ako používanie „manuálneho podtlakového vysávača“, ktorý sa používa na uskutočnenie potratu. Správa dokazuje, že UNICEF finančne podporoval juhoafrickú skupinu s názvom loveLife (!), ktorá posiela tínedžerky priamo k vykonávateľovi potratov Marie Stopes International. UNICEF označil túto výročnú správu za „vendettu“ (krvnú pomstu).

´Komplexná sexuálna výchova´ je hlavným programovým záujmom všetkých hlavných agentúr OSN. Jej obhajcovia tvrdo tlačia na to, aby táto výchova bola zahrnutá do dokumentov OSN. Pro-family skupiny zistili, že delegáti z tradičných krajín sú pobúrení a rozhorčení keď sa dozvedia čo toto slovné spojenie znamená a ako ho propaguje UNICEF a ostatné agentúry OSN.

Počas nedávneho rokovania Komisie pre postavenie žien, ktoré skončilo víťazstvom pro-family, bol tento programový záujem z dokumentu odstránený.