piataci.jpg

Ďalšie peniaze na presadzovanie zvrátených ideológií poskytlo ministerstvo školstva

744
Kultúra smrti

Rezort školstva nedávno odklepol viac ako 150 00 eur v rámci kontraktu so svojou príspevkouvou organizáciou IUVENTA – Slovenský inštitút mládeže, v ktorom sa hovorí o nových trendoch vo vzdelávaní detí a mládeže, pričom tento inštitút ma v roku 2018 zabezpečiť, aby sa vo vzdelávaní objavili najnovšie trendy Európskej komisie. V dokumente sa doslova píše o edukácii a prevencii mládeže v oblastiach terorizmu, rasizmu, extrémizmu, ochrany životného prostredia, pričom sa explicitne spomínajú dokumenty ako Parížska deklarácia a Istanbulský dohovor.

 

Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR podpísalo 27. februára so svojou priamo riadenou organizáciou IUVENTA – Slovenský inštitút mládeže kontrakt na rok 2018, ktorým si objednalo viaceré služby. Okrem iného aj “Reflektovanie aktuálnych spoločenských výziev spojených s migračnou vlnou, teroristickými útokmi, nárastom xenofóbie a životom v multikultúrnom prostredí v oblasti práce s mládežou v súlade s Parížskou deklaráciou, Istanbulským dohovorom a ďalšími dokumentami na národnej, európskej a medzinárodnej úrovni.”

Je určite zaujímavé, že podstatné a pre SR právne záväzné dokumenty sú nevymenované, ale nezáväzná Parížska deklarácia a SR neratifikovaný Istanbulský dohovor vymenované sú a to na prvých miestach. Táto aktivita IUVENTY na “riešenie úloh štátnej politiky vo vzťahu k mládeži pre rok 2018” je honorovaná ministerstvom na 160 400 eur.

Predmetom kontraktu je zabezpečenie úloh v oblasti implementácie štátnej politiky vo vzťahu k deťom a mládeži v Slovenskej republike, programu EÚ Erasmus+ v oblasti mládeže a športu, projektu Eurodesk a iniciatívy Európsky zbor solidarity. Dokument je schválený údajne v rámci programového vyhlásenia vlády z roku 2016.

Celý kontrakt nájdete zverejnený na webe IUVENTA (príspevková organizácia Ministerstva školstva).