6435.jpg

Kázeň otca Mariána Kuffu k udalostiam posledných dní

2,407
Kultúra smrti

Otec Marián Kuffa sa v kázni v Prešove vyjadril, že zmena vlády môže byť iba zmenou povrchnou. Preto vyzval opozíciu aj koalíciu k pokániu. Iba pokánie, zmena vnútra môže priniesť skutočnú zmenu. Iba výmena stoličiek medzi opozíciou a koalíciou nemusí viesť k zlepšeniu situácie, ale zmena zmýšľania – pokánie k zlepšeniu Slovenska isto povedie. Otec Marián Kuffa vyzýva každého politika k pokániu, k uznaniu chýb a k pokore pred Bohom.

 

Niektorí položili otázky, či naše modlitbové pochody nepolarizujú spoločnosť. Skutočnosť je opačná. Istanbulský dohovor polarizuje, lebo sa nám snaží nanútiť gender ideológiu, ktorá je založená na tom, že medzi mužmi a ženami je boj o moc. My veríme, že to tak nie je a nemá byť. Veríme, že vzťah medzi mužom a ženou je založený na vzájomnej spolupráci, láske a dopĺňaní sa. Z tejto jedinečnej spolupráce vzniká to najkrajšie, čo môže na svete vzniknúť: dieťa.

Preto budeme ďalej bojovať za to, aby vláda vzala podpis späť pod Istanbulským dohovorom. Našim úmyslom nie je posúvať politické spektrum doľava alebo doprava, ale všetkých hore. Boh miluje všetky svoje deti a všetky jeho deti sa môžu spolu modliť ruženec. Naše úmysly sú čisté. Nehľadáme iné ciele, ako späťvzatie podpisu pod Istanbulským dohovorom a ochranu našich detí a rodín pred gender ideológiou.

Našim cieľom nie je posúvať masy, ale robiť to, čo chce Boh. Gedeon neporazil ohromné nepriateľské vojsko silou svojej maličkej armády, ale veľkou dôverou v Boha.

Budeme sa preto ďalej modliť ruženec a kráčať v piatky k štátnym inštitúciám. Budeme prosiť o ochranu Máriu a modliť sa k jej Synovi zavraždenému za naše hriechy, ktorého krv nás očistila. Pochody Zastavme zlo z Istanbulu budú pokračovať až do späťvzatia podpisu pod Istanbulským dohovorom.

Otec arcibiskup Zvolenský nás vyzýva k tomu, aby sme zachovali pokoj a snažili sa o dobro.

Nechceme politicky polarizovať, ale spájať  všetkých za dobrú vec. Iba spoločným dobrým dielom a modlitbou môžeme prekonať krízu, v ktorej sa Slovensko nachádza.