37582.jpg

Masové konverzie moslimov ku kresťanstvu: “Ľudia videli pravý islam”

885
Kultúra života

Francúzsky portál l´Observatoire de la Christaianophobie priniesol zaujímavé informácie o prebiehajúcich masových konverziách moslimov ku kresťanstvu. Článok vychádza zo svedectva jezutiského kňaza, experta na Stredný východ, ovládajúceho niekoľko jazykov, otca Mitch Pacwa.

 

Jezuita tvrdí, že sme v prvom období masovej konverzie moslimov ku kresťanstvu a dôvodom je práve vyhrotené násilie islamistických skupín v tej najradikálnejšej forme. Otec Pacwa rozpráva, že prvýkrát sa dozvedel o týchto konverziách v roku 2005 z vysielania najznámejšej arabskej TV stanice Al-Jazeera, ktorá má desiatky miliónov divákov a je považovaná za naklonenú islamistom.

Televízia uverejnila reportáž o masívnej konverzii moslimov – 6 až 8 miliónov ľudí – v oblasti subsaharskej Afriky. Kňaz si informácie overoval u svojich známych Afričanov, ktorí mu opakovane potvrdzovali konverzie na miestach ako Nigéria, Uganda, Mali.

“To je dôvod prečo sa Boko Haram stalo tak aktívnym. Snaží sa ich terorizovať. Ale samotný fakt terorizovania obyvateľstva končí znechutením islamom. Ako povedal jeden sudánsky evanjelický vodca „ľudia videli pravý islam,” popisuje situáciu Mitch Pacwa.

Jezuita si myslí, že islam sa ocitol na pokraji zrútenia a to práve v čase, kedy sa nachádza v centre pozornosti. Uvádza nasledujúce čísla: V Afganistane bolo v roku 2001 iba 17 konvertitov. Dnes je ich viac než 250 000. Uzbekistan od nuly v roku 1990 vzrástol na 350 000. Irán mal v roku 1979 menej než 500 kresťanov, dnes ich je 200 000. Indonézia hlási 2 000 000 konverzií za rok.

K týmto číslam je potrebné pripočítať i ľudí, ktorí prešli konverziou, ale zo strachu z represie navonok udržiavajú moslimské zvyky. Podľa webovej Muslim Statistics okolo 350 miliónov moslimov by mali byť „v súkromí kresťania“.

„Veľké množstvo moslimov malo videnie Ježiša Krista a Panny Márie, čo ich viedlo k obráteniu a vydávaniu svedectva,“ vysvetľuje otec Pacwa a uvádza kázne exilového koptského kňaza Zakary Botorosa, pravdepodobne najznámejšieho islamológa na Blízkom východe, ktorého pravidelný týždenný program na stanici Al Hayatt sleduje okolo 60 miliónov moslimov…

Katarína Hanzlíková