Bocelli.jpg

Matka odmietla ísť na umelý potrat a z jej dieťaťa sa stala talianska spevácka hviezda

1,136
Jakub Betinský
Kultúra života

[autorka: Dorothy Cummings McLeanová]

 

Kde bolo, tam bolo, jednej ustráchanej mladej žene bolo povedané, že čaká nevidiace dieťa a mala by si ho dať vziať umelým potratom. Ona však odmietla, a tak chlapec rástol, až sa z neho stala hudobná hviezda.

 

Možno to znie ako rozprávka, no je to pravda. Minulý týždeň v jednej časti talianskej nedeľnej relácie s názvom Domenica in opísala Edi Alighieriová, matka speváka Andrea Bocelliho, dramatické okolnosti situácie, keď zistila, že je tehotná.

 

Ako sám Bocelli odhalil v roku 2009, keď bola Alighieriová ešte čerstvou mladomanželkou, zašla do nemocnice s hroznými bolesťami brucha a s presvedčením, že ide pravdepodobne o akútny zápal slepého čreva. No tam jej povedali, že je tehotná. Dieťatko, ktoré nosila pod srdcom, však bolo už vtedy vážne postihnuté. Doktori povedali, že má vrodený zákal, ktorý spôsobuje slepotu už od narodenia.

 

„Povedali mi, aby som šla na umelý potrat; odmietla som,“ povedala počas relácie.

 

V programe ešte Alighieriová odhalila to, že to bol práve stratený zrak, ktorý v prvom rade viedol Bocelliho k hudbe. Pri pobyte v nemocnici v Turíne, kde podstupoval zákrok kvôli zákalu, sa Bocelli stretol s jedným Rusom, ktorý celé dni počúval symfónie.

 

Bola to láska, na prvé začutie. „Už si viac nespomenul na to, že je pod opaterou; bol úplne fascinovaný hudbou,“ spomína jeho matka.

 

Bocelli, ktorý sa narodil v roku 1958, sa stal úplne nevidiacim vo veku dvanásť rokov, a to po nehode pri hraní futbalu. Dnes je jedným z najslávnejších spevákov klasickej hudby na svete. Nahral pätnásť sólových albumov populárnej aj klasickej hudby a valcoval rebríčky s jeho duetom so Sarah Bringhtmanovou Time to Say Goodbye. Táto pieseň z roku 1995 pomohla predať vyše dvanásť miliónov kusov albumov, a tým sa stala jednou z najlepšie predávaných nahrávok v dejinách.

 

Sám Bocelli je neochvejným obhajcom práva na život nenarodených detí.

 

Iné spevácke hviezdy, ktorých matky odolali tlaku ísť na potrat, sú Susan Boyleová zo Škótska, alebo aj Justin Bieber z Kanady. Bieberova matka, Pattie Malletteová, napísala autobiografiu, ktorá sa stala už v čase jej publikovania sedemnástou najpredávanejšou knihou v rebríčku New York Times Bestseller. Pôsobila aj ako výkonná producentka pro-life filmu s názvom Crescendo.