Limburgská diecéza naďalej propaguje vraždu

395
Milko Kostovič
Kultúra smrti

Na webstránke Limburgskej diecézy pod nadpisom "Tehotenské poradenstvo" sa matkám stále odporúča získať "poradenský certifikát,...ktorý je potrebný na ukončenie tehotenstva" (stránka 26). 

Website of Diocese

Poradenský certifikát nemá za cieľ chrániť život nenarodeného dieťaťa, ale chce podporovať tehotné matky, aby svoje dieťa zavraždili nezákonne a beztrestne. 

Za ten istý priestupok bol dnes (24.11) okresným súdom v Giessene odsúdený lekár s pokutou vo výške 6 000 eur. Advokát lekára sa chce proti tomuto rozsudku odvolať.

Pro-liferi majú podozrenie, že propagácia potratov na internete otvorene podporuje skupiny, ktoré sa pokúšajú dosiahnuť odstránenie paragrafu 219 z Trestného zákona. Ako vieme, nemeckí biskupi majú problémy s morálne teologicky jasným zákazom interrupcií. Dokonca aj dnes, katolícke poradenské centrá posielajú mnohé tehotné ženy inštitúciám, ktoré vydávajú odporúčania na potrat, a tiež im poskytnú aj bližsí kontakt. Nedostatočné dištancovanie sa a čiastočne otvorená podpora nepriateľskej organizácie "Donum Vitae" je ďalším príkladom toho, že nenarodený život v nemeckých diecézach môže byť  napriek protichodným vyhláseniam spochybňovaný.

20. novembra zverejnila stránka Nemeckej konferencie biskupov catholic.de článok, plný hrozieb a urážok voči magazínu Katholisches.info,  oficiálne zadaný hovorcom Limburgskej diecézy, Stephanom Schnellom. Ten ho už predtým avizoval. V článku bolo "uvedené," že hovorca biskupov biskup Batzing povedal, že "po tom, čo si to uvedomili, odstránili PDF súbor ihneď z webstránky". To, že druhá reklama na potraty je stále dostupná, zamlčal. Podobne činil hrozby a zaútočil na tých, ktorí "ho na to upozornili". Mimochodom, viacerí pro-life aktivisti informujú, že biskup Bätzing bol na tento fakt upozornený niekoľkokrát. Až zverejnenie informácie na Katholisches.info viedlo k čiastočnému zrušeniu reklám na potraty. 

Screenshot pdfka reklamujúceho potraty bol vytvorený 24. novembra o 17:30. Uvedený odkaz vedúci k reklame na potrat bol preskúšaný. Online web upozornil na stále existujúcu reklamu na potraty už 19. novembra. 


Obrázok: Detailný snímok hochtaunus.bistumlimburg.de