31492292935_d07209cc2e_z_810_500_55_s_c1.jpg

Biskup: Katolíci budú súdení Bohom za to, že nepožiadali pápeža, aby ukončil zmätok

1,563
Lucia Salomonová
Neutral

Pokiaľ ide o súčasnú krízu v Cirkvi,  jeden z najotvorenejších biskupov na svete uviedol, že pri poslednom súde sa Boh opýta katolíkov, ktorí tento zmätok ignorovali, prečo nepožiadali pápeža, aby ho ukončil.

Biskup Athanasius Schneider, pomocný biskup v Astane v Kazachstane, v rozhovore s Michaelom Mattom z The Remnant povedal, že „skutoční priatelia pápeža“ sú tí kardináli biskupi a laici, ktorí „vyjadrujú obavy verejnosti ohľadom týchto veľmi dôležitých otázok o stave zmätku v Cirkvi. Oni sú skutočnými priateľmi pápeža.

Biskup označil obavy a výzvy na objasnenie, „aktom láskavosti voči pápežovi“. Dodal, že je presvedčený, že keď pápež bude čeliť svojmu súdu pred Bohom, „bude vďačný za tých“ kardinálov, biskupov a laikov, ktorí ho vyzvali, aby sporné body objasnil.

Arcibiskup Schneider povedal, že tí, ktorí „vychvaľujú pápeža“ a „popierajú skutočnosť“, že nejednoznačnosť v pápežových učeniach spôsobuje zmätok, nepomáhajú pápežovi a ani sebe samým, keď budú čeliť svojmu konečnému súdu.

Arcibiskup varoval, že pokiaľ ide o tých, ktorí pápežovi hovoria: „Všetko je v poriadku,“ namiesto „Situácia je katastrofálna,“ ich sa Boh počas posledného súdu opýta „Čo si urobil keď nastal zmätok? Prečo si sa neozval aby si obhájil pravdu?

Biskup Schneider vidí Cirkev ako „veľkú Božiu rodinu.“ A v rámci rodiny musíme mať príležitosť hovoriť „bez obáv z potrestania alebo izolácie“. Poznamenal, že tento „duch rodiny“ bol „zdôraznený v rámci II. Vatikánskeho koncilu“ a „ovzdušie rodiny“ by malo byť v Cirkvi podporované.